Android Lollipop OS i dalje na najvećem broju uređaja

Fotografija članka: Android Lollipop OS i dalje na najvećem broju uređaja

Svaki mjesec Google objavljuje distribucijske brojeve koji prikazuju postotak svake Android verzije operativnog sustav koja se aktivno upotrebljava na pametnim uređajima tijekom mjeseca.

Oglas

Neke verzije Android operativnih sustava tako odlaze u prošlost, dok neke polako, ali sigurno kreću u dominaciju tržištem pametnih uređaja. Trenutno se na najvećem broju pametnih uređaja nalazi Android Lollipop verzija operativnog sustava, što izraženo u postotcima iznosi 32%. Odmah iza Lollipopa nalazi se Marshmallow sa udjelom od 31.2% te možemo možda očekivati da će već slijedeći mjesec upravo Marshmallow 6.0 verzija Androida zauzeti prvo mjesto na ovoj top ljestvici najkorištenijih operativnih sustava.

Brojke kod najnovijeg Nougata zabilježavaju stabilan rast, pa se tako njegov tržišni udjel od prošlog mjeseca sa 4.9% podigao za 7.1%, što znači da se Android 7.0 Nougat sada nalazi na 12% pametnih uređaja. Ovakvom povećanju Nougat udjela na tržištu smartfona svakako pridonosi sve veći broj Samsung Galaxy S8 flagshipa koji se aktiviraju u velikim brojevima na dnevnoj bazi.

Od ostalih, zaista starih verzija Androida Gingerbread, Ice cream sandwich i Jelly bean bilježe sve manji postotak udjela na tržištu smartfona – što je dobro znati, jer ukazuje na to da sve veći broj korisnika prelazi na novije uređaje, a s time i na novije verzije operativnog sustava. Najveći pad zabilježio je Android KitKat, koji je sa 20% udjela prošlog mjeseca, pao na 18.8%.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.