Android Lollipop i dalje najpopularniji, slijede Marshmallow i Kitkat

Fotografija članka: Android Lollipop i dalje najpopularniji, slijede Marshmallow i Kitkat

Distribucija nove Android 7.0/7.1 Nougat distribucije Googleovog operativnog sustava dostigla je 2,8%, no priča se tek zahuktava. Malo su nas iznenadile statističke brojke koje pokazuju kako i dalje najviše koristimo – Lollipop.

Oglas

Da, radi se o ne baš popularnoj Android 5.0 Lollipop inačici OS-a koja nije donijela neki značajan napredak u odnosu na KitKat, a koji se i dalje puno koristi. U brojkama, svaki peti korisnika Android OS-a koristi slatki KitKat (20,8%), dok gotovo svaki treći korisnik ima smartfon na Lollipopu (32,5%), a tek nešto manje je korisnika Marshmallowa (31,3%).

Starije inačice su u laganom padu, ali zaista laganom – Jelly Bean i dalje ima svaki deseti korisnik (10,6%), dok su Ice Cream Sandwitch i Gingerbread na zanemarivih 1%. Ove brojke su izmjerene u prvom tjednu ovog mjeseca.

Ono što će se u narednih nekoliko mjeseci događati je širenje Nougata, kako budu dolazile nadogradnje s jedne, odnosno novi pametni telefoni u prodaju s druge strane. Do kraja godine će se te brojke poprilično promijeniti u korist Nougata, a koliko to ovisi samo o kupcima.

Na kojoj inačici Androida vi surfate? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.