Android L sustav i nove sigurnosne opcije

Fotografija članka: Android L sustav i nove sigurnosne opcije

Poznato je da Android sustav ima problema vezanih uz sigurnost i zlonamjerni softver. Sada je Google objavio da Android L inačica će imati sigurnosne mogućnosti kao i BlackBerry. Ipak mislimo da je to malo preveliki zalogaj za Google da dostigne BB na području sigurnosti. Ali svakako je pohvalno da stižu promijene i na sigurnosnom planu.

Oglas

1. Automatsko skeniranje i testiranje svih aplikacija objavljenih u GooglePlayu na malware i ostali zlonamjerni softver. Baza podataka o najnovijim prijetnjama bi se trebala nadograđivati svakih 6 tjedana i vršiti se novo skeniranje cijelog Google Play-a.

Android L sustav i nove sigurnosne opcije  02
2. Razdvajanje osobnih i poslovnih podataka: Sustav Android L omogućuje izolaciju osobnih i poslovnih podataka po uzoru na BlackBerry Balance i Samsung Knox, a čije rješenje će se koristiti. Opcija je kompatibilna sa svim programima na Google Play, programeri ne trebaju mijenjati svoj kod.

Android L sustav i nove sigurnosne opcije 01
3. Factory Reset Protection je značajka za formatiranje uređaja s udaljenog računala u slučaju krađe ili gubitka istog. Neki modeli smartfona imali su ovu uslugu i do sada ali omogućenu od strane proizvođača. Sada je Google integrira u Android L sustav da je svatko može koristiti.
4. Centralizirano upravljanje podacima: Ova sigurnosna opcija će omogućiti da na jednom mjestu odredimo svoja pravila sigurnosti s obzirom gdje se nalazimo. Tako na primjer za ured bit će moguće postaviti zasebna pravila, boravak u kući opet druga ili na otvorenom treća.

5. Povezivanjem smartfona na SmartWatch, nakon prve potvrde da ste vlasnik uređaja više nikad neće biti potrebno unositi zaporku za otključavanje zaslona. Ako netko ukrade smartfon odmah će se aktivirati način zaštite. Za otključavanje bit će potrebno unijeti ispravnu zaporku. U suprotnom smartfon postaje neupotrebljiv.

 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.