Android i BlackBerry 10: Preuzimanje .apk datoteka s Google Play Store na računalo

Android i BlackBerry 10: Preuzimanje .apk datoteka s Google Play Store direktno na računalo

Google Play Store ima oko 70% aplikacija slobodnih za korištenje (besplatnih), ali one se mogu instalirati isključivo putem Wi-Fi ili 3G podatkovnih veza.

Oglas

Imate li ograničen podatkovni mjesečni promet ili možda nemate u blizini uvijek pristup Wi-Fi vezi, ipak je moguće izravno iz Google Play Storea skinuti APK datoteke kao .exe na Windows ili Linux temeljene uređaje.To se može učiniti korištenjem dodatka za Chrome pod imenom Apk Downloader.  Prije nego što krenemo u detalje, morate znati da korištenje APK Downloader-a je protiv Google Play Terms of Service i ne znači da možete preuzeti sve premium aplikacije koje su vam zapele za oko, jer ovo nije alat za „piratstvo.

Krećemo s uputama za preuzimanje i instalaciju

1.  Preuzmite Apk Downloader datoteku ovdje. Nakon preuzimanja vidjet će te da datoteka je CRX  formata ali ne brinite. To je službeni format za ekstenzije za Google Chrome.

Android i BlackBerry 10: Preuzimanje .apk datoteka s Google Play Store na računalo

 

2. Sada je potrebno instalirati APK Downloader. Za instalaciju APK Downloadera, kliknite na tipku izbornika u gornjem desnom dijelu preglednika Chrome i odaberite Postavke.

Android i BlackBerry 10: Preuzimanje .apk datoteka s Google Play Store na računalo 02

Zatim na Extensions i povucite CRX datoteku koju ste preuzeli na stranici s proširenjima.

Android i BlackBerry 10: Preuzimanje .apk datoteka s Google Play Store na računalo  09

4. Nakon toga kliknite na Dodaj. Nova ikona će vam se pojaviti na desnoj strani u adresnoj traci.

5. Idite na Chrome -> Tools -> Extensions -> Opcije . Unesite e-mail adresu i lozinku koju koristite za pristup usluzi Google Play. Nakon što ste to učinili, Chrome će vas tražiti da unesete svoj ID. Njega možete pročitati na smartphoneu upisivanjem sljedećihznakova * # * # 8255 # * # * na numeričkoj tipkovnici. Trebao bi vam se pojaviti jedan broj u heksadecimalnom zapisu poput 1234567890abcdef. Unesite ga na Google Chrome i potvrdite. Ako imate tablet trebate preuzeti Device ID app na Google Playu. Daje iste podatke.

.APK

6. Sljedeći korak je da odete na Google Play pomoću preglednika i preuzmete aplikaciju koju želite. Za preuzimanje aplikacija postupak je isti kao za bilo koji drugi download:  kliknite APK Downloader ikonu u adresnoj traci za preuzimanje. APK na radnu površinu.  Ako slučajno imate problema s preuzimanjem , provjerite ID vašeg uređaja.

Android i BlackBerry 10: Preuzimanje .apk datoteka s Google Play Store na računalo

Za korisnike BlackBerry 10 operativnog sustava ili Playbook tableta  postupak je identičan samo nakon preuzimanja .apk datoteke aplikacije koju želite koristiti potrebno je istu transformirati u oblik koji podržava sustav (.bar). To možete najjednostavnije učiniti pomoću BBH Tool alata ili pomoću RIM-ovog web sučelja.

Za bolje razumijevanje  postupka preuzimanja .apk datoteka direktno na teblete ili računalo pogledajte sljedeći video:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
TJEDNI PREGLED NAJNOVIJIH INFORMACIJA: Smartfoni, tableti, računala, recenzije, lifestyle, poslovanje, softver, sigurnost, video igre...
Više od 25.000 čitatelja e-Novina tjedno!!!

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.