Android bi mogao postati najpopularniji OS s kojim se spajamo na Internet

Fotografija članka: Android bi mogao postati najpopularniji OS s kojim se spajamo na Internet

Prema podacima koje je objavio StatCounter, uskoro bi Android OS mogao postati najpopularniji operativni sustav s kojeg se spajamo na Internet. Gotovo se izjednačio s Windows OS-om.

Oglas

Prije samo pet godina brojke su bile drastično veće u korist Windowsa. U veljači 2012. godine više od 82% korisnika na Internet se spajalo preko Windowsa, dok je u to vrijeme bilo tek nekoliko postotaka Android korisnika, oko 2,2%. Pet godina kasnije, u veljači 2017. godine, na 38,6% ukupnih korisnika Internet se spaja preko Windows OS-a, dok se istovremeno s Android OS-a spaja 37,4%.

Prema grafu koji ćete vidjeti niže i Appleov operativni sustav je doživio stanoviti rast, s otprilike 3 na 12%, dok je OS X u stalnom laganom padu s nekih 8% na 5,5%. Očito je kako je ovaj mobilni dio svijeta više orijentiran prema Android OS-u što je i logično s obzirom na bezbroj proizvođača pametnih telefona i tableta koji rade na Androidu.

Ipak, ako govorimo o korisnicima stolnih računala, tu i dalje vlada Windows OS s udjelom od čak 84,1%.

U sjevernoj Americi udio OS-ova preko kojih se korisnici spajaju na Internet je – Windows 40,7%, iOS 24,9% i Android 20,3%. U Europi je 51,8% Windows korisnika, te 23,5% Android korisnika. U Aziji je priča posve drugačija – Android korisnika je više od 50% dok je Windows korisnika tek 29,8%.

Ako se ovako trendovi nastave, do kraja godine bi Android mogao postati najčešće korišteni OS preko kojeg se spajamo na Internet.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.