Android 8.0 Oreo Go Edition stiže i na jeftine smartfone, potvrdio Google

Fotografija članka: Android 8.0 Oreo Go Edition stiže i na jeftine smartfone, potvrdio Google

Google je i službeno potvrdio dolazak nove Go Edition inačice Android 8.0 Oreo operativnog sustava. Novi “Android Go”, kako ga skraćeno zovu, namijenjen je za instalaciju u vrlo jeftine pametne telefone.

Oglas

Naime, ovaj je projekt pokrenut još početkom godine, a službeno je predstavljanje odrađeno u Indiji. Sigurno se pitate na koje se to jeftine pametne telefone misli. Radi se o smartfonima s malom količinom radne memorije (RAM) – od 512 MB do 1 GB, te malom količinom interne memorije (do 8 GB), a kako bi što više prostora ostalo korisnicima za njihove vlastite podatke.

Isto tako, u novom Android Go i same Googleove aplikacije su “olakšane”, a to se odnosi na YouTube, Maps, Gmail, Files, Chrome, Assistant i slične. Kako bi se razlikovale od standardnih aplikacija, sve će dobiti riječ “Go” u nazivu. Nekakva Googleova procjena je kako će korisnici dobiti otprilike dvostruko više slobodnog prostora na smartfonima s 8 GB interne memorije u odnosu na one sa standardnim Android 8.0 Oreo operativnom sustavom. Isto tako, samo učitavanje aplikacija je brže i do 15%. U aplikaciji Chrome Go opcija Data Saver je automatski uključena, a tu je i Google Play Protect.

Vjerujemo kako će korisnici novih jeftinih smartfona itekako pozdraviti novi Android 8.0 Oreo Go Edition, olakšanu inačicu operativnog sustava. Prvi smartfoni s Android Go se očekuju već početkom 2018. godine, a do tada više informacija pročitajte na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.