Android 7.0/7.1 Nougat narastao na 4,9%, Lollipop i dalje najpopularniji

Fotografija članka: Android 7.0/7.1 Nougat narastao na 4,9%, Lollipop i dalje najpopularniji

Polako ali sigurno sve je više pametnih telefona koji rade na novom Android 7.0/7.1 Nougat operativnom sustavu. Slijede “petica” Lollipop” i “šestica “Marshmallow”.

Oglas

Na slikama koje ćete vidjeti u nastavku prikazana je distribucija inačica Android operativnog sustava, od inačice 2.3 (Gingerbread) pa sve do današnje najnovije (Nougat). U odnosu na prošli mjesec količina smartfona koji imaju Nougat inačicu Androida narasla je na 4,9%, što znači kako gotovo svaki 20-ti pametni telefon u svijetu koji ima Android OS ima i onu najnoviju inačicu.

I dalje najviše smartfona ima “peticu”, kako smo je nazvali, a to je Android Lollipop u svojim inačicama 5.0/5.1, a radi se o 32% uređaja, dok samo za nijansu zaostaju oni koji imaju Marshmallow “šesticu”, njih je 31,2%. Zanimljivo je i kako svaki peti smartfon ima Android 4.4 KitKat (20%), a ima i određeni postotak Jelly Bean smartfona, njih čak 10,1%.

Gingerbread i Ice Cream Sandwitch inačice su gotovo iščezle, ali i jednih i drugih ima 0,9%.

Ako ove rezultate želite usporediti s prošlomjesečnim o kojima smo pisali u ožujku, evo ih na .

A koju vi Android inačicu imate? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.