Android 6.0 Marshmallow povećao udio na 7,5% – jeste se nadogradili?

Fotografija članka: Android 6.0 Marshmallow povećao udio na 7,5% – jeste se nadogradili?

Google s vodećim svjetskim proizvođačima pametnih telefona ubrzano “gura” nadogradnju operativnog sustava na Android 6.0 Morshmallow. Ako imate mogućnost, nadogradite svog mobilnog ljubimca.

Oglas

Nije teško zaključiti kako se događaju dvije stvari – sve više novih pametnih telefona dolazi s predinstaliranom šesticom, a s druge strane sve je više uređaja koji dobivaju nadogradnju s Lollipopa na Marshmallov, odnosno Androida 5 na Android 6.

O tome što sve donosi nova inačica OS-a nećemo govoriti, to možete pročitati . O šestici i nadogradnjama raznih smartfona smo puno pisali, o tome više možete pronaći .

Kako je situacija izgledala prije mjesec dana, o tome smo pisali na . Danas, mjesec dana kasnije, situacija se promijenila u korist Marshmallowa. Statistički gledano, šestica je malo “gricnula” postotak svih dosadašnjih inačica OS-a, tako da je s 4,6% prije mjesec dana Marshmallow skočio na 7,5%, što znači da svaki 13. Android smartfon ima Marshmallow.

Po nama se u prvom redu radi o kupovini, odnosno zamjeni starog smartfona za novi, kao i nadogradnja sa starijeg OS-a na noviji. I dalje je najzastupljeniji Lollipop s 33,6%, odnosno svaki treći Android smartfon radi na “petici”, a čak 32,5% na 4.4 KitKatu. Dobiveni podaci su izračunati na temelju aplikacija koje se koriste s Google Play Storea.

A što je s ostalima? Ne očajavajte, nadogradnja novog OS-a uopće nije presudna za rad vašeg pametnog telefona. Ako vam sve korektno radi nemate razloga za brigu, nego ga i dalje možete ugodno koristiti :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.