Android 5.0 Key Lime Pie – službena inačica i ime? Nešto se ipak pojavilo na Google+

Fotografija članka: Android 5.0 Key Lime Pie – službena inačica i ime? Nešto se ipak pojavilo na Google+

Dok vas velik broj hrvatskih blogova i portala bombardira s “poluistinama” i neprovjerenim informacijama o novom Android OS-u, evo jedne prave informacije o možebitnom novom OS-u.

Oglas

Ono što ćete vidjeti u nastavku na slikama je u stvari jedan evolucijska slika razvoja Googleovog Android operativnog sustava. Jeste li ikada pomislili kako slova abecede “zauzimaju” po redu? Iz druge slike sve će vam biti jasno. Vrlo simpatično, zar ne? :)

Inače, ova se slika pojavila na Google+ profilu jednog od Googleovih zaposlenika, a razvoj Andorid operativnog sustava prikazan je kroz jednu simpatičnu sličicu i komentar. Pa ako on ne govori istinu, onda si tu ne možemo pomoći :)

Prema ovome što smo vidjeli, nova velika instalacija Androida trebala bi se zvati “Key Lime Pie”. Inače što je ova “pita” možete vidjeti na trećoj slici, inače vrlo popularna pita u Americi. Kako je evoluirao Android, pogledajte i sami. Sličica je animirana nešto slično kao što je i ljudski razvoj, osjetit ćete poveznicu.

Iako još nije službeno potvrđeno, ali nakon Ice Cream Sandwicha koji je nosio oznaku 4.0, te Jelly Beansa oznake 4.1, očekuje se kako će Key Lime Pie nositi oznaku 5.0. Detalji novog operativnog sustava očekuju se tijekom 2013. godine, a ono “najslužbeniji”vjerojatno će biti objavljeni na Google I/O konferenciji koja je na rasporedu u svibnju 2013. godine.

No, i to nije kraj. Šuška se kako će nova inačica Androida biti dodatno integrirana s Chrome web pretraživačem i Chrome operativnim sustavom, što znači i da će se Google još bolje približiti tržištu prijenosnih računala, na koja također “pucaju”.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.