Android 4.4 KitKat OS tek izašao, Jelly Bean koristi više od polovice

Fotografija članka: Android 4.4 KitKat OS tek izašao, Jelly Bean koristi više od polovice

Vjerojatno već znate kako je od jučer na tržištu dostupan novi Android 4.4 KitKat OS. Zanima vas koliko se koristi koja inačica Androida.

Oglas

Znate zašto je dobro znati koja je inačica operativnog sustava trenutno aktualna? Ne samo radi korisnika koji žele uvijek nešto novo, nego i radi Android SDK developera koji mogu razvijati nove aplikacije u skladu s novim mogućnostima koje pružaju novi operativni sustavi, pa tako i Android 4.4 KitKat OS.

Ako bacimo pogled na statističku tabelu koja se nalazi niže, tada ćete vidjeti koje inačice Android OS-a se trenutno najviše koriste. Jasno, najrašireniji je Jelly Bean kojeg koristi više od polovica, dok je drugi Android 4.1.x koji je također prilično zastupljen, koristi ga više od trećine.

Ostale inačice su gotovo zanemarive, pa čak i inačica Android 4.3 koja je rasla s 2,3% na 4,2%, ali mislimo da se neće nešto posebno zadržati sada kada je već Android 4.4 KitKat OS u igri. Istina, koristi ga tek 1,1%, no za mjesec dana slika će biti sasvim drugačija.

Nadogradnja na Android 4.4 KitKat OS je, kao što smo već rekli, započela ovih dana. Očekivano prvi će je dobiti Nexus mobilni uređaji, zatim slijedi Googleov Moto X, a kasnije i ostali uređaji.

Android 4.4 KitKat OS

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.