Android 4.4 KitKat, Googleov novi operativni sustav bit će još slađi

Fotografija članka: Android 4.4 KitKat, Googleov novi operativni sustav bit će još slađi

Novi “desertni” operativni sustav, poslastica koja dolazi iz Googlea zvat će se Android 4.4 KitKat, najnovija inačica popularnog mobilnog operativnog sustava.

Oglas

I prije navodne petice, Android 5.0 Key Lime Pie dolazi nam Android 4.4 KitKat. Zanimljivo je da na službenim stranicama nekoliko linkova vodi i na Nestle KitKat stranice. Sjećate se dosadašnjih poslastica? Podsjetit ćemo vas – Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich i Jelly Bean, one su manje ili više slatke :)

Nestle će u skladu s novom poslovnom suradnjom “ispeći” 50 milijuna KitKat čokoladica u obliku Android logoa, a koje će se prodavati u 19 zemalja širom svijeta, među kojima je i SAD, Velika Britanija, Indija, Brazil, Rusija i Japan. A Hrvatska? Teško :)

Zanimljivo je kako je Google ovoga puta odradio sasvim drugačiju taktiku, do sada su informacije o novom OS-u curile na sve strane, po nama ne slučajno, a o Android 4.4 KitKat nije bilo ni traga ni glasa, i to još od početka godine, od Mobile World Congressa u Barceloni.

Android 4.4 KitKat

Koliko je ovo u stvari marketinški napumpana priča kako bi se izazvala reakcija korisnika govori i izjava Johna Lagerlinga: “Interno smo koristili namjerno ime Key Lime Pie, također u komunikaciji i s partnerima. Naziv KitKat bio je tajna koja je sada otkrivena i sada se ljudi pitaju što će se dogoditi”.

Za sada nema neke druge službene informacije o novoj inačici Android OS-a. Još se nije etablirao niti Android 4.3 (imate li taj OS na svom smartphoneu?!?), a već se najavljuje novi Android 4.4 KitKat. Novi OS bi navodno trebao imati bolju podršku za pametne telefone s manjim ekranima, kao i oni jeftiniji modeli.

Kako god bilo sviđa nam se naziv Android 4.4 KitKat, jer volimo KitKat i čokoladu. A tko ne bi :)

Više potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.