Amoeba – elektronski monokl koji zna koje vas web stranice zanimaju

Fotografija članka: Amoeba – elektronski monokl koji zna koje vas web stranice zanimaju

Internet je nepresušno vrelo informacija i podataka, treba ih samo znati filtrirati i koristiti. Jedna britanska ekipa je osnislila nešto novo, što su nazvali Amoeba.

Oglas

Radi se o nekoj vrsti elektroničkog monokla koji stavite na oko (kao na slikama), a koji umjesto vas prati web stranice koje najčešće koristite. Ovako za početak Amoeba monokl (ameba: organizam koji se stalno razvija) i ne zvuči nešto, no ako vam kažemo da ovisno o vašim biološkim aktivnostima zna odabrati i sugerirati online sadržaje, e to je već nešto!

Neki ovaj sustav već nazivaju kako je to Google Glass s emocijama, što je i približno točno. Inače, Amoeba monokl potpisuju Sanya Rai, Carine Collé i Florian Puech, studenti jednog londonskog sveučilišta (Royal College of Art and Imperial College).

Amoeba - elektronski monokol

Kako Amoeba funkcionira? Vrlo jednostavno. Ugrađene su tri vrste senzora koje prate vaše emocionalno stanje. Primjerice, senzor za toplinu kod usta prati koliko brzo dišete, kamera usmjerena u vaše oko prepoznaje veličinu zjenice, dok senzor na koži mjeri vlažnost, odnosno znojenje. Kombiniranjem ovih parametara i već do sada konzumiranim digitalnim sadržajem Amoeba bi vam trebala “sugerirati” koji bi vas sadržaj u određenom trenutku mogao zanimati.

Iako nam se čini da uređaj baš i nije nešto “seksi”, ovaj prototip je vjerojatno samo početak. Kako to izgleda u praksi i kako se razvijao ovaj zanimljiv projekt, pogledajte u video prilogu niže.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.