Amerikanci najzadovoljniji Appleovim i Microsoftovim tabletima, sve ostalo je škart?

Fotografija članka: Amerikanci najzadovoljniji Appleovim i Microsoftovim tabletima, sve ostalo je škart?

Prema istraživanju koje je objavio J.D. Power, vlasnici tableta u Americi najzadovoljniji su Appleovim iPad uređajima. Microsoftovi su uređaji za dlaku slabiji.

Oglas

Na numeričkoj skali (ne postotnoj) najviše je bodova osvojio Apple, brojka se zaustavila na 830. Samo bod manje ima Microsoft (829), a oba su ocijenjeni najvećom ocjenom (Power Circle Ratings for consumers). Zanimljivo, na trećem mjestu je veliki Samsung s 822 boda i već je dobio ocjenu manje – četvorku.

Među prvih pet se nalaze još dva američka proizvođača – Amazon i HP, koji imaju 816 odnosno 809 bodova, tako da dobivaju školsku ocjenu tri. Inače, na slici/istraživanju niže je vidljiv i prosjek cijelog istraživanja. Ako pitamo Amerikance, sve ostalo je beskorisno, bar što se korisničkog iskustva tiče. Tako da su LG (794), Acer (789) i Asus (785) dobili prolaznu ocjenu dvojku.

Ovo je istraživanje zanimljivo po tome što ne pokazuje najveće proizvođače, nego one s kojima su korisnici najviše zadovoljni. Zanimljivo je kako se na ovoj listi ne nalaze zaista zanimljivi i kvalitetni proizvođači kao što su Sony (po nama jedan i najboljih!), Lenovo sa svojim vrhunskim Yoga tabletima, te Huawei. Zanimljivo, vrlo zanimljivo.

Što zaključiti iz ovoga? Američki tableti na vrhu (četiri među prvih pet), istraživanje je napravila američka analitička kuća, al’ se štiti domaće tržište… :) Vjerujete li u ovakvo istraživanje? Sami donesite zaključke.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.