Američka će policija uskoro pucati u svakoga s video kamerama!

Fotografija članka: Američka će policija uskoro pucati u svakoga s video kamerama!

Kako saznajemo, Barack Obama će uložiti 75 milijuna dolara u video kamere koje će dodatno sudjelovati u interakciji sa građanstvom.

Oglas

Za vrijeme svog jučerašnjeg govora u Bijeloj kući, američki predsjednik Barack Obama najavio je kako će podržati inicijativu u kojoj će za 75 milijuna američkih dolara osigurati oko 50.000 minijaturnih video kamera za policiju, a koje bi im trebale pomoći u borbi protiv kriminala te podići sigurnost na višu razinu.

Ova odluka se intenzivirala nakon jednog nemilog događaja u kojem je u gradu Ferguson tamošnji policajac Darren Wilson ubio Michaela Browna. U svjedočenju na sudu Wilson je izjavio kako je pucao na Browna nakon što je 18-godišnjak usmjerio pištolj prema policajcu i nakon što je razmijenjeno nekoliko rundi streljiva. Wilson je zbog tog ubojstva bio na sudu, no oslobođen je optužbe. Ipak, nakon toga je dao otkaz iz policije.

Ova inicijativa od 75 milijuna dolara samo je dio većeg plana koji je težak oko 263 miliuna dolara, a koji uključuje i dodatnu policijsku obuku i dodatne resurse, objavljuje MSNBC. Za sada nije detaljno objašnjeno o kakvim se video kamerama radi, niti tehnički detalji, no ono što je sigurno je kako će se financirati djelomično iz lokalnih, a djelomično iz državnih financijskih izvora.

Ono što je potvrđeno je kako se kamere mogu upaliti i daljinski iz policijske postaje, ali i ručno što se odmah signalizira u policijskom centru. No, ono što je potvrđeno je kako će se video snimke s policijskih kamera uploadati preko Microsoftovog Azure sustava.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.