Amazon će lozinke zamijeniti selfie fotkama?

Fotografija članka: Amazon će lozinke zamijeniti selfie fotkama?

Svjetski je poznati Amazon prijavio patent prema kojemu bi kompanija voljela dobiti pravo na opciju provjere autentičnosti temeljenu na selfijima.

Oglas

Ovakva bi opcija autentifikacije omogućila korisnicima da svoju lozinku zamijene fotografijom ili video zapisom. U patentu se opisuje sustav u kojemu bi računalo ili pametni telefon „rekli“ korisniku da u svrhu autentifikacije izvede određene radnje, pokrete ili geste – kao što su na primjer osmijeh, treptanje ili lagano pomicanje glave u stranu.

Ova poznata internetska kompanija vjeruje kako bi ovaj sustav bio manja gnjavaža korisnicima te ne bi zadavao toliko neprilika kao lozinke koje se često zametnu i zaborave. Uz to jedan je od glavnih argumenata na strani ovog sustava i veća razina sigurnosti pri procesu autentifikacije, gdje je prepoznavanje lica dostojan i daleko jači protivnik lako provaljivim lozinkama koje imaju nisku razinu sigurnosti.

Kompanija navodi kako današnji sustavi autentifikacije pomoću običnih lozinki na pametnim, prenosivim uređajima često nisu „user friendly“ u mnogim slučajevima s obzirom da mali zasloni ili sitne tipke mogu biti nespretni za točno unošenje lozinke i uz to zahtijevaju od korisnika izbjegavanje prijatelja ili radnih kolega zbog unosa tajne lozinke što često zna biti veoma neugodno.

Zanimljivo je kako smo doznali da će sličan sustav autentifikacije biti korišten u MasterCard-u u Velikoj Britaniji gdje će se identitet korisnika također utvrđivati pomoću tehnologije za prepoznavanje lica.

amazon 1

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.