Amazon Kindle Fire HD 2 – tri modela tijekom kolovoza, cijena konkurentska

Fotografija članka: Amazon Kindle Fire HD 2 – tri modela tijekom kolovoza, cijena konkurentska

Krajem idućeg mjeseca trebao bi se pojaviti novi Amazon Kindle Fire HD 2 kojeg hvale na sva usta. Novi Amazonov tablet trebao bi konkurirati onim najpopularnijima , Nexusu i iPadu.

Oglas

Brojke govore kako se prvi Kindle Fire HD prilično dobro prodavao u Americi i općenito u zemljama u kojima je razvijen Amazon servis. Novi tablet kojeg potpisuje Amazon (nešto slično kao Google Nexus 7), a koji dolazi pod nazivom Amazon Kindle Fire HD 2 trebao bi se u prodaji pojaviti krajem kolovoza ili početkom rujna, taman kada počinje nova školska godina. Ili ako hoćete – u pravo vrijeme.

Ekipa iz Tajvana koja proizvodi Amazonov tablet je obećala kako će ga isporučiti što je prije moguće. Nije tajna kako je Amazon proizvodnju prepustio tajvanskom Compal Electronicsu, tako da vjerujemo da odatle dolaze i informacije koje čitate.

Novi Amazon Kindle HD 2 bi trebao zamijeniti trenutno aktualni model, a saznajemo kako je Compal Electronics već primio narudžbu za isporuku milijun tableta nove generacije. Podsjetit ćemo vas kako novi Amazon Kindle Fire HD 2 dolazi u tri inačice – prva dva imaju 7 inčni ekranom i rezoluciju od 1280×800 točaka odnosno Full HD rezoluciju od 1920×1200 točaka (omjer 16:10), a drugi je 8,9 inčni s rezolucijom od čak 2560×1600 točaka.

O cijenama je sada teško govoriti, službene još nisu objavljene, no pretpostavljamo kako će srednji model biti ispod 200$. One će svakako ovisiti i o konkurenciji.

Amazon Kindle Fire HD 2 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.