Amazon Fire Phone vs. iPhone 5S – svaki ima svoje za i protiv

Fotografija članka: Amazon Fire Phone vs. iPhone 5S – svaki ima svoje za i protiv

Ako iPhone 5s postavimo kao neki standard, odlučili smo usporediti Amazon Fire Phone, dugo najavljivani prvi kompanijin smartfon.

Oglas

Glasine o Amazon Fire Phone kružile su čak nekoliko godina, no kada je situacija dovoljno “sazrjela” u Amazonu su odlučili predstaviti svoj smartfon. Nekako imamo osjećaj kako su to mogli napraviti i prije, dok je konkurencija bila osjetno manja, no čini se kako su s razlogom izabrali ovaj trenutak. Cijena tehnologije je drastično pala, a za 200-tinjak dolara možete nabaviti zaista povoljan i “pametan” smartfon.

Tako su otprilike razmišljali i u Amazonu i ponudili svoj prvijenac u svijetu pametnih telefona, Amazon Fire Phone, već po cijeni od 199$. Naravno, to se odnosi na neki od paketa, dok mu je u slobodnoj prodaji cijena osjetno veća. U nastavku smo usporedili tehničke karakteristike dva zanimljiva smartfona koji su različiti, a opet slični.

Evo što donose njihove osnovne tehničke karakteristike.

Amazon Fire Phone vs iPhone 5S

Kao što smo već rekli, ova imaju i svoje prednosti i nedostatke u odnosu na drugi model. Oba se nalaze u prodaji u paketima od telekom operatera po cijeni od 199$ na više (u Americi, kod nas nema Fire Phonea). U slobodnoj prodaji ih možete naručiti i preko webshopa – početna cijena iPhonea je 649$ (16GB), a Amazon Fire Phonea također 649$, ali s 32 GB RAM-a (takav iPhone košta 749$).

Gdje kupiti:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.