Amaze GPS – instalacija i Facebook

Fotografija članka: Amaze GPS – instalacija i Facebook

Instalacija  GPS softvera je vrlo jednostavna. Samo slijedite ove korake:

 Provjerite da li vaš telefon podržava izvođenje Java aplikacija. Ukoliko imate instaliranu neku java igricu ili sličnu aplikaciju neće biti problema. Također preporučamo da koristite telefon s visokom razlučivosti zaslona. Bilo bi dobro da imate podržanu Bluetooth povezanost, iako su rijetki danas mobilni uređaji koji nemaju mogućnost povezivanja preko Bluetooth jer GPS radi upravo preko Bluetooth.

Provjerite popis kompatibilnih mobilnih telefona marki i modele na web stranici ovdje. Našim pregledom ustanovili smo da se na popisu nalazi većina dostupnih modela. Na stranicama se također automatski predlaže najbolja dostupna inačica za vaš mobilni telefon.

Preuzmite amaze aplikaciju izravno na vaš telefon ručnim otvaranjem internet preglednik na vašem mobilnom telefonu telefon. U Internet preglednik upišite WAP adresu i slijedite instrukcije na zaslonu. Ako je vaš zahtjev poslan preko teksta, samo slijedite link naveden u tekstualnoj poruci oko preuzimanja aplikacije. Nakon toga će biti potrebno da se prijaviti na web stranicu.  Također možete koristiti svoj desktop ili laptop za preuzimanje aplikacije. Jednostavno se prijavite na web stranicu, registrirajte se, i skinite program. Nakon preuzimajući datoteku na vašem računalu, možete ga poslati na telefon putem Bluetooth, infrared, ili USB kabela, ovisno o tome što najbolje radi za vas. Većina ljudi preferira preuzimanje datoteka izravno na svoje telefone, jer je to najbrži i najjednostavniji način.

Uključite GPS opciju u vašem telefon prije nego pokrenete aplikaciju. GPS signal označen je treperenjem svjetla ili nekim drugim simbolom ovisno o specifičnostima vašeg mobitela. Nakon toga uključite uključite Bluetooth.
Pokrenite aplikaciju na telefonu, i odaberite mrežne veze. Lozinka je potrebna kako bi se zaštitili kao korisnici od neovlaštene veze s drugima. Također je poželjno da isključite svoj GPS ako ne trebate bilo kakve informacije i koristite se učitanim informacijama. To će se zaustaviti prijenos podataka. Iako je navigacija besplatna, prilikom korištenja u vožnji, ista se spaja na internet, te je poželjno imati flatrate, kako bi izbjegli velike troškove prilikom preuzimanja novih podataka.

Ovo je zanimljivo: Supported providers in the Croatia: Tele2/ T-Mobile (HT Mobile,Cronet,Croatian Tele.)/ VipNet

Sada slijedi još jedan mali dodatak koji će vas zasigurno razveseliti: Uz postojeće bogate značajke nova inačica 5. 2 korisnicima nudi i mogućnost da dijele svoje lokacije sa odabranim popisom  Facebook prijatelja preko GPS-a.  Korisnici mogu dobiti pješačku ili vozačku lokaciju svojih prijatelja  jednim klikom na gumbu. Važno je napomenuti da zaštitni mehanizam privatnosti dopušta odabir prijatelja kojima ćemo dozvoliti da vide našu lokaciju. Osim toga ima se mogućnost u bilo koje vrijeme isključiti dijeljenje naše lokacije. Facebook sučelja može se naći na . Osnovna GPS inačica uključuje sučelje Facebook lokacije potpuno besplatno.

Ukoliko niste zadovoljni osnovnim besplatnim mogućnostima amaze i želite npr. više satelitskih slika i sl. možete dobiti pristupnu godišnju članarinu ne za velike novce.

 Apple korisnici mogu preuzeti amazeGPS aplikaciju putem appp store.

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.