Alphabet je pretekao Apple i postao najvrednija kompanija

Fotografija članka: Alphabet je pretekao Apple i postao najvrednija kompanija

Velika promjena na čelnoj poziciji

Oglas

Wall Street je očito primio Googleovo, tj. Aphabetovo financijsko izvješće bolje nego što se očekivalo. Ukupna vrijednost Alphabeta je sada 570 milijardi dolara. S druge strane, neovisno o tome što je objavio najbolje kvartalno izvješe do sada, budući da mnogi smatraju da je došao svog vrhunca, Apple se popeo na “svega” 539 milijardi dolara.

Ova se stanja u pravilu ne zadržavaju dugo i brzo im se mijenja vrijednost nakon što ista bude uzrokovana financijskim izvješćima.

Ono također zanimljivo je i to da možemo pogledati i neke brojeve koji su sada odvojeni od Googlea. Jedan dio izvješća se odnosi na tzv. Googleova kockanja, odnosno na manje divizije koje je dosadašnji Google (danas Alphabet) kupovao. Isticale su se svojim zanimljivim projektima i pogledima u budućnost koje nismo mogli vidjeti drugdje. Među poznatijim projektima je tako SpaceX. Ono što je zanimljivo je da je Alphabet na ovim kompanijama u 2015. izgubio više od 3,5 milijarde dolara.

Neovisno tome, Alphabet je zaradio više od 23 milijarde dolara pa su se navedenih 3,5 milijarde utopilo u tome.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.