Allo, Duo, Hangouts… koliko više je previše?

Fotografija članka: Allo, Duo, Hangouts… koliko više je previše?

Google je predstavio dvije nove IM aplikacije: Allo i Duo

Oglas

Kada vam kažemo da Google izdaje nove aplikacije za razgovor pod imenom Allo i Duo, u isto vrijeme smo vam sve rekli a opet ništa nismo rekli. Zbrojite li njihove pokušaje, izbrojit ćete čak osam IM aplikacija: heady, Jabber, Google Talk, Google+ Messenger, Hangouts itd. Svi su se oni nekako pokušali pretočiti u Hangouts. Nažalost neuspješno. Usporedimo li statistiku s WhatsAppom ili čak WeChatom, vidjet ćemo da Ganhouts nema nikakve šanse osvojiti tržište.

Naravno, sve opet ovisi o samim korisnicima. Prepoznaju li oni Allo i Duo kao nešto senzacionalno, korisnika neće nedostajati. Ipak, moramo biti skeptični jer svaki IM od prethodno navedenih je također bio pompozno najavljivan. Uostalom, problem nije samo u IM-ovima. Googleu socijalizacija nije nikada bila jača strana. Najbolji primjer je Google+. Problem nije što Google+ ima malo korisnika, već i ti korisnici koje ima, rijetko tamo svraćaju. Socijalizaciju Google nije nikada najbolje shvatio.

Što nam pak donose Allo i Duo? Allo je IM aplikacija koja se ističe pametnim AI-om. Cilja Alloa je načiti kako razgovarate, koji su vaši obrasci ponašanja te vam s vremenom ponuditi te iste pametne odgovore. U prijevodu, nećete morati tipkati “Odlično!”, već će vam sama aplikacija to predložiti.

allo, duo, hangouts koliko vise je previse_2

Duo je također aplikacija koja u sebi ima integriran AI, a osnova svega je video poziv. Omogućuje jednsotavno (video) pozivanje prijatelja te prikazuje preview kako trenutno izgledate i što radite prikazom kratke snimke. Neće biti vremenskog odmaka između vremena kada pritisnete zovi i trenutka kada netko prihvati vaš poziv. Vaša se snimka odmah šalje.

allo, duo, hangouts koliko vise je previse_3

Allo i Duo rade brzo i glatko jer neće biti nakrcani dodatnim funkcijama. Sve ono što trebate znati o njima je to da rade – prenosi Google na svojoj konferenciji. Ne volimo biti prepotentni i odmah davati konačne ocjene, ali sve ovo izgleda nekako too little, too late. Prosječan korisnik već ima na svom uređaju instalirane barem 4 aplikacije za društveno pozivanje (Facebook, WhatsApp, Facebook Messenger i Hangouts). Teško će biti privući ljude da tu brojku povećaju na 6. Možda je vjerojatniji scenarij da Google samo testira tržište pa će kroz određeno vrijeme izdati i neko novo (deveto) rješenje.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.