Alicia Keys podržava BlackBerry Scholars Program – više žena u tehnologiji!

Fotografija članka: Alicia Keys podržava BlackBerry Scholars Program – više žena u tehnologiji!

Želite li više žena ICT-u? Naravo da želite! Kako bi podržala ovu inicijativu, i poznata se pjevačica Alicia Keys uključila u BlackBerry Scholars Program.

Oglas

Na BlackBerry Live konferenciji održanoj u svibnju, o tome je progovorila pjevačica i kantautorica Alicia Keys kao BlackBerryjev Global Creative Director. Najavila je BlackBerry Scholars Program, odnosno četverogodišnje školovanje koje će biti dostupno za najbolje studentice širom svijeta. Ono što je najzanimljivije, ovaj se program u prvom redu fokusira na znanstvenom i tehnološkom kurikulumu.

“Jasno je kako moramo imati više žena u vodećim poslovnim strukturama. BlackBerry Scholars Program nije samo edukacijski program, nego je to i moćna ženska mreža”, rekla je Alicia Keys.

Napomenula je kako postoje neke nejednakosti već pri samom ulasku muškaraca i žena u tehnološku industriju. Iako više žena završi fakultet i dobije diplomu, samo 5% žena vodi startup tvrtke ili se nalazi na vodećim pozicijama u tvrtci. Još je poraznija brojka koja kaže kako čak 56% žena napušta tehnološku industriju već na samom početku, kao i postotak od samo 11% žena u Fortune 500 CEO.

bi barem djelomično trebao ispraviti ovu nepravdu. To se neće dogoditi trenutno, ali može potaknuti i podržati mnoge žene u nastojanju za postizanjem uspješne poslovne karijere u informacijskoj i komunikacijskoj industriji.

Alicia Keys podržava BlackBerry Scholars Program

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.