Algebrini predavači i ove godine otvaraju WinDays13 Technology konferenciju u Umagu

Fotografija članka: Algebrini predavači i ove godine otvaraju WinDays13 Technology konferenciju u Umagu

Drugu godinu zaredom, Visoko učilište Algebra ekskluzivni je obrazovni partner konferencije WinDays Technology, čime se potvrđuje vodeći status Algebre kao obrazovne institucije za Microsoftove tehnologije i rješenja u zemlji.

Oglas

Stručnjaci Algebre također će održati i predavanje, praćeno demonstracijom tehnologije uživo, tijekom središnjeg dijela otvaranja tehnološke konferencije, a u četiri dana konferencije Visoko učilište Algebra bit će prisutno kroz još petnaestak predavanja.

Visoko učilište Algebra bit će obrazovni partner tehnološke konferencije Microsoft WinDays13 Technology koja se od 22. do 25. travnja održava u Umagu. Nakon niza godina u kojima je bilo jedan od glavnih partnera vodeće poslovno-tehnološke konferencije u Hrvatskoj, konferencije s kojom je povezana od samog početka, od prošle je godine Visoko učilište Algebra i ekskluzivni obrazovni partner ove konferencije, a što se odnosi i na rad Algebrinih stručnjaka u sklopu tzv. content teama tj. stručnog povjerenstva koje pomaže u formiranju programa konferencije.

Eminentni Microsoftovi stručnjaci sa statusom MVP, Marin Franković, voditelj katedre za operacijske sustave i Igor Pavleković, asistent na Visokom učilištu Algebra – Visokoj školi za primijenjeno računarstvo, ove će godine i službeno otvoriti tehnološki dio WinDays konferencije svojim središnjim predavanjem prvoga dana konferencije. Ovo keynote predavanje će praktično demonstrirati objedinjenu primjenu današnjih Microsoftovih tehnologija i proizvoda te će u biti u potpunosti izvedeno “uživo”. Franković i Pavleković već dugi niz godina su ocijenjeni kao jedni od najboljih predavača na Microsoft WinDays konferenciji, što je i dodatni razlog zbog kojega im je ove godine pružena čast da svojim tehnološkim predavanjem otvore ovaj dio konferencije.

Desetak drugih stalnih predavača, koji u Algebri obrazuju nove generacije informatičara, održat će ukupno 15 predavanja na ovogodišnjoj konferenciji. Osim spomenutih Frankovića i Pavlekovića, svoju ekspertizu će sudionicima najveće regionalne tehnološke konferencije prenositi i Robert Petrunić, Vjekoslav Babić, Ivan Turk, Andrej Radinger, Marko Čulo, Toni Frankola, Tomica Kaniški i Tomislav Bronzin. Teme koje će biti obrađene tiču se cloud servisa izgrađenih na platformi Azure, izgradnje privatnih cloud rješenja i alata za virtualizaciju kao što je Hyper-V, potom alata za kolaboraciju poput SharePointa 2013, Lynca i Exchangea, te primjene drugih Microsoftovih tehnologija u svakodnevnom poslovanju. Algebrini će predavači govoriti i o temama kao što su neprekinutost e-mail poruka i modernizacija postojećih aplikacija uz prilagodbu računalnom oblaku i mobilnim tehnologijama.

“Nema puno primjera u svijetu na kojima tehnološke konferencije otvaraju profesori edukacijskih institucija i iznimno smo ponosni što smo kroz proteklih 15 godina Algebre i 5 godina Visoke škole za primijenjeno računarstvo, uspjeli izgraditi veliki broj vlastitih, svjetski priznatih stručnjaka. Činjenica da Algebra već nekoliko godina za redom osigurava ponajviše stručnih predavanja na Windaysima uzrokovana je time da smo postavili neke nove standarde stručnog visokog obrazovanja u Hrvatskoj te zato iz godine u godinu privlačimo sve više studenata na naše prijediplomske i specijalističke studije“, naglasio je Hrvoje Balen, član uprave Algebra grupe i dodao: „Algebra je i u području specijalističke IT edukacije napravila presedan na način da smo svojim neprestanim angažmanom na poboljšanjima dobili poziv uključiti se u Microsoft Partner Advisory Council i time pomagati korporaciji da bolje usmjerava svoje napore u edukacijskom smjeru, a pogotovo je bitno naglasiti da je i Hrvatska na ovaj način dobila veliko priznanje jer predstavnik ovako male zemlje sudjeluje u globalnim odlukama, zajedno s predstavnicima najvećih svjetskih ekonomskih i obrazovnih velesila“.

Kao i svake godine, Visoko učilište Algebra osigurava i sudjelovanje svojih ponajboljih studenata prve, druge i treće godine smjerova sistemskog, softverskog i multimedijskog inženjerstva na cijeloj tehnološkoj konferenciji, kako bi saznali što više noviteta iz Microsoft tehnologija.

Algebra na WinDays13 konferenciji 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.