Algebrine besplatne radionice – robotika, igre, digitalni marketing i sigurnost

Fotografija članka: Algebrine besplatne radionice – robotika, igre, digitalni marketing i sigurnost

Proljetni su praznici najbolje vrijeme za srednjoškolce kako bi saznali mogu li dizajn i razvoj računalnih igara, programiranje robota, osmišljavanje i vođenje digitalnih kampanja ili borba protiv cyber kriminalaca biti njihova buduća karijera.

Oglas

Visoko učilište Algebra, naime, ponovno održava besplatne radionice za maturante i srednjoškolce na kojima se učenici mogu upoznati s nekim od najatraktivnijih tema današnjice. Prijave su upravo otvorene, a kako se ponovno očekuje velik interes, Visoko učilište Algebra poziva učenice i učenike srednjih škola da se prijave odmah putem stranice

Visoko učilište Algebra otvara prijave za novi ciklus besplatnih proljetnih radionica za maturante i srednjoškolce i to kao nastavak sličnih radionica koje su, uz velik interes, održavane tijekom dosadašnjih ciklusa ljetnih i zimskih praznika. Besplatne praktične radionice na temu digitalnog marketinga, cyber sigurnosti tj. etičkog hakiranja i mrežnih tehnologija, razvoja računalnih igara te robotike i programiranja održat će se 20. i 21. travnja 2017. u Zagrebu i za odabrane polaznike bit će potpuno besplatne.

Prijave za ciklus proljetnih radionica otvorene su do 17. travnja 2017., do kad se potrebno prijaviti za jednu od ove četiri radionice putem web prijavnica. Na samim linkovima, navedenima u nastavku, nalaze i potpuni rasporedi svih predavanja kao i popis tema s kojima će se mladi imati priliku bolje upoznati. Radionice će držati ponajbolji hrvatski stručnjaci za pojedine teme te stoga predstavljaju odličnu priliku da polaznici na jednom mjestu čuju i nauče sve ono najvažnije iz specifičnih digitalnih područja. Kako je bilo na nekima od prošlih radionica tijekom školskih praznika i što su polaznici ondje naučili može se vidjeti i u reportaži na ovom videu.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Uspjeh dosadašnjih radionica održanih tijekom školskih praznika, na kojima je ukupno sudjelovalo više od 500 učenika, kao i mnogih sličnih događanja koja smo organizirali pokazuje da učenici srednjih škola traže mjesto na kojem bi se mogli što ranije upoznati s ovim temama, nadopuniti znanja koja su stekli tijekom škole i, povrh svega, početi razmišljati o tome vide li svoju buduću karijeru možda upravo u digitalnom svijetu, koji svaki dan napreduje ogromnim koracima.

– dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra

Četiri besplatne škole koje Visoko učilište Algebra organizira tijekom predstojećih školskih praznika u Zagrebu su:

•    , radionica koja je namijenjena svima koji svoju budućnost traže u spoju marketinga i informatike. Najuspješniji hrvatski stručnjaci za digitalni marketing kroz dva dana predavat će o temama poput izrade digitalne strategije, kvalitetnog stvaranje priča na digitalnim kanalima i planiranja nastupa na društvenim mrežama. Polaznici će naučiti koristiti Google Adwords i kako ozbiljno pristupati kampanjama na Facebooku.

•    , gdje će polaznici naučiti raditi s moćnom, ali vrlo pristupačnom platformom Arduino, a upoznat će se pritom i s brojnim trikovima iz područja programiranja i robotike. Arduino je jedna od najkreativnijih open source platformi koju obožavaju svi koji se bave automatikom i elektronikom, ali i umjetnici, dizajneri i brojni hobisti širom svijeta.

•    , čiji je cilj naučiti polaznike više o mrežnim tehnologijama, računalnoj forenzici, sigurnosti i samom etičkom hakiranju, kroz upoznavanje s tajnim znanjima i alatima sistemskih inženjera i etičkih hakera – inače nekih od najbolje plaćenih stručnjaka za računarstvo danas. Iako hakeri u medijima počesto imaju negativnu reputaciju, polaznici će ovdje naučiti kako se postaje etički, tj. dobar haker, te kako se tvrtkama pomaže da identificiraju i uklone ozbiljne sigurnosne probleme u svojim sustavima.

•    , koja nudi atraktivnu priliku da se polaznici upoznaju s game developmentom, tj. vještinama i alatima ključnim za dizajn i razvoj računalnih igara. Polaznicima ove škole mentori će biti predavači Visokog učilišta Algebra, zaposlenici game development tvrtki te stručnjaci za razvoj igara iz game dizajn centra Machina. Tijekom ova navedena dana polaznici će razviti svoju prvu računalnu igru korištenjem otvorenih game platformi kao što su Unreal i Unity. Ove su vještine vrlo tražene na globalnom tržištu, a hrvatske tvrtke koje se bave razvojem igara gotovo sav svoj prihod ostvaruju u inozemstvu.

Budući da je broj mjesta za ove četiri radionice ograničen, pozivamo sve zainteresirane srednjoškolce da svoju prijavnicu ispune što prije.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.