Algebrin stipendijski natječaj e-Leadership MBA studija – posljednji je tjedan za prijavu

Fotografija članka: Algebrin stipendijski natječaj e-Leadership MBA studija – posljednji je tjedan za prijavu

Do 8. listopada otvoren je stipendijski natječaj Visokog učilišta Algebra u sklopu kojega kandidati imaju mogućnost osvojiti stipendiju za diplomski MBA studij e-Leadershipa, jedan od četiri te vrste u Europi.

Oglas

MBA studij namijenjen profesionalcima koji uspješno integriraju poslovna znanja i vještine s poznavanjem tehnoloških trendova i njihovom primjenom provodit će većim dijelom profesori s jedne od vodećih američkih poslovnih škola, Kelley School of Business. Visoko učilište Algebra poziva buduće stipendiste da se prijave što prije kako bi mogli konkurirati za stipendiju u okviru fonda vrijednog gotovo 400.000 kuna.

Svega je nekoliko dana do konačnog roka za prijavu kandidata na stipendijski natječaj za e-Leadership MBA studij kojega od ove godine provode Visoko učilište Algebra i IgBS. Diplomski MBA studij e-Leadershipa (e-Vođenja) kreće ove jeseni a izvodit će ga, na engleskom jeziku, većim dijelom nastavnici s University of Indiana, Kelley School of Business, jedne od vodećih američkih poslovnih škola prema uglednom poslovnom časopisu Bloomberg, dok su pojedine specifične teme rezervirane za hrvatske i europske profesore.

Ukupna je vrijednost stipendijskog fonda gotovo 400.000 kuna a krajnji rok za prijavu zainteresiranih kandidata je 8. listopada 2016. Posebni uvjeti stipendiranja su predviđeni za diplomante Algebrinih tehnoloških studija, ali je predviđena i mogućnost pohađanja tehnoloških MBA modula za diplomante IgBS-a. Kandidati koji se žele prijaviti za ovu stipendiju moraju imati minimalno 3 godine relevantnog radnog iskustva, 180 ECTS bodova te moraju posjedovati aktivno znanje engleskog jezika.

Kandidat za stipendiju moderan je lider koji koristi tehnologiju u razvoju poslovanja i rukovođenju ljudima, a uz tradicionalne liderske vještine može pokazati i inovativan pristup u uvjetima digitalne ekonomije. Više informacija o stipendijskom natječaju, mogućnostima prijave i tijeku selekcijskog procesa zainteresirani će pronaći na: , ili izravnim kontaktom na: .

e-Leadership MBA studij Visokog učilišta Algebra jedinstven je studij ove vrste u ovom dijelu Europe te se po mnogočemu može smatrati inovativnim jer se posve uklapa u procjene Europske unije oko potreba za školovanjem profesionalaca ovog profila (procjenjuje se da će do 2020. u EU nedostajati oko 200.000 poslovno-tehnoloških profesionalaca s odgovarajućim kvalifikacijama). Budući e-Leaderi, osim poslovnih znanja vezanih uz vođenje tvrtki, morat će imati i čvrsta, vertikalna znanja iz digitalnih područja, odnosno moraju dobro razumjeti i tehnološke aspekte informacijskih tehnologija i njihovu poslovnu primjenu, kako bi mogli voditi digitalnu transformaciju tvrtki ili osnivati vlastite projekte koji “izazivaju” tradicionalne modele poslovanja.

Od budućih kandidata očekujemo da razumiju potrebu za promjenama, za uvođenjem inovativnih procesa i rješenja, te da razumiju načine na koji se danas mijenjaju poslovni modeli. E-Leaderi donose vrijednosti svojoj organizaciji, stoga među budućim stipendistima tražimo osobe koje žele i mogu pokrenuti a potom i nositi promjene.

Ta osoba želi biti nositelj promjena u organizaciji (tzv. intrapreneur) a svoja iskustva temelji na suradnji unutar i izvan organizacije, kako s partnerima tako i s konkurencijom. Povrh svega, kandidati koje tražimo razumiju kako se koriste tehnološke platforme, razumiju trendove automatizacije i dijeljenih servisa, ali i da se napredak uvijek temelji na kvaliteti pojedinca i suradnji grupe.
– Ratko Mutavdžić iz Microsofta (CEE PS Director, Cloud Services), član žirija za izbor stipendista

Digitalne tehnologije današnjice potpuno su promijenile očekivanja i potrebe klijenata i poslovne modele i načine funkcioniranja kompanija. Sve veći broj eksperata i menadžera u svojim radnim okruženjima nalaze se u situacijama da vode ili sudjeluju u različitim digitalnim promjenama i inicijativama za koje su rijetko adekvatno pripremljeni. Od polaznika očekujem da su otvoreni prema ‘drugačijem’, kolaborativni, spremni biti dio promjene i voditi promjene, podržavaju i motiviraju inovacije i kreativnosti, razumiju prednosti koje digitalne tehnologije mogu donijeti poslovanju i razumiju očekivanja digitalnih generacija.
– Katarina Šiber Makar, članica uprave IN2 te također članica žirija za odabir stipendista
Kako istraživanja pokazuju, lideri su jedan od glavnih razloga radi kojeg zaposleni biraju ostaju li ili odlaze iz organizacija. ICT kao jako mlada industrija nema dovoljno kvalitetnih lidera koji bi ispratili njen vrtoglavi rast, a e-Leadership MBA program adresira taj nedostatak i daje jedno od rješenja kroz plan i program izgradnje upravo ovakvih kadrova.

Pored osnovnih kriterija za prijavu, od kandidata za ovu stipendiju očekujem da pokažu visoku razinu znatiželje, mogućnosti samorefleksije i motivirajuću karizmu. Ključno je da kandidati imaju sliku ciljeva koje žele ostvariti sudjelovanjem u ovom programu i da znaju koji je sljedeći korak u njihovoj karijeri.
– Luka Babić, voditelj ljudskih resursa u Infobipu, psiholog s diplomom Harvarda

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.