Algebra predstavlja nove programe Certified Ethical Hacker, Computer Hacking Forensic Investigator

Fotografija članka: Algebra predstavlja nove programe Certified Ethical Hacker, Computer Hacking Forensic Investigator

Robert Petrunić, certificirani etični haker i konzultant u Algebri, kojem je nedavno dodijeljena titula Microsoft MVP za područje korporativne IT sigurnosti (Enterprise Security), održat će predavanje na temu administratorskih grešaka koje izazivaju hakerske upade u sustave. Marin Franković, konzultant i Microsoft trener, govorit će o masovnoj instalaciji operacijskog sustava Windows Vista korištenjem Microsoftovog alata System Center Configuration Manager. Oba predavanja Algebrinih stručnjaka usko su vezana uz nove Microsoft serverske platforme i novosti u ponudi Algebre.

Polaznike će upoznati s najčešćim pogreškama koje čine administratori računalnih sustava, a zbog kojih je hakerima kasnije olakšan upad u sustav. Bit će spomenute najčešće tehnike koje hakeri koriste poput tzv. „buffer overflow“ postupka, što je problem od kojega "pati" većina operacijskih sustava te kako smanjiti rizik od istih. S druge strane, predavanje Marina Frankovića upoznat će polaznike s osnovama konfiguriranja alata System Center Configuration Manager 2007 kako bi se operacijski sustav Windows Vista instalirao na velik broj računala odjednom, što je zadatak s kojim se administratori računalnih sustava u većim tvrtkama često susreću.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.