Algebra postala prvi VMware-ov autorizirani trening centar u Hrvatskoj

Racunalo.com foto

Algebra postala prvi VMware-ov autorizirani trening centar u Hrvatskoj

Kako je potražnja za znanjem, iskustvom, kadrovima i tehnologijama ogromna, Algebra svojom ponudom seminara nudi profesionalno usavršavanje u korištenju VMwareovih proizvoda kakvo je dosad bilo nedostupno u široj regiji. Za Algebru potpisivanje ugovora s VMwareom znači jedan novi početak u primjeni virtualizacije na hrvatskom tržištu.

Virtualizacija je softverska tehnologija koja nevjerojatno brzo mijenja IT okruženje i temeljno mijenja način na koji ljudi koriste računalo budući da se radi o tehnologiji koja može biti od koristi svima koji koriste računalo, od IT profesionalca do vladinih organizacija kako bi se uštedilo vrijeme, novac i energija. Sve to postiže se hardverom računala kojeg već tvrtke posjeduju, jer se virtualizacijom povećava iskoristivost resursa poslužitelja te se samim time eliminira problem troškova prostorne infrastrukture potrebne za smještaj računskog centra. Dvije vrlo važne odnosno ključne prednosti virtualizacije su kontinuitet poslovanja i sprječavanje prekida poslovanja.

Mark Swierad, viši regionalni direktor VMwarea za istočnu Europu, prilikom dodjele statusa autoriziranog trening centra (VATC) Algebri izjavio je: "Izuzetno nam je drago objaviti naše kontinuirano širenje na jadransku regiju time što smo imenovali naš prvi neovisni trening centar: Algebru. Algebrina vodeća pozicija na tržištu, duga povijest i čvrsta reputacija su bili samo neki od razloga za ovaj potez. To je nastavak naših aktivnosti koje su započele prošlogodišnjim otvaranjem VMwareovog ureda u Hrvatskoj, čime smo pokazali našu predanost ovoj regiji i namjeru jačeg nastupa."

Tomislav Dominković, član uprave Algebre, komentirao je ulazak Algebre u VMwareov sustav školovanja sljedećim riječima: "Ako pogledamo tržište virtualizacije u zadnjih nekoliko godina primijetit ćemo da ono raste nevjerojatnom brzinom. Uvidjevši važnost virtualizacije i mogućnosti koje nam ona nudi, od bolje iskorištenosti fizičkih resursa do omogućavanja sustava neprekidnog poslovanja, odlučili smo poraditi na situaciji u Hrvatskoj jer ne postoji velika ponuda takvih edukacijskih seminara. Prema nedavno objavljenom globalnom istraživanju tvrtke IDC, putem naprednih tehnika virtualizacije tvrtke u prosjeku ostvaruju više od 60% ušteda na troškovima održavanja, nabavci hardvera i operativnim troškovima izazvanim ispadom sustava".

Virtualizacija, a samim time i VMware također će biti dio IT Executive programa koji je nedavno predstavljen, a čiji je cilj obrazovanje IT menadžera i voditelja informatike kako bi se što bolje ostali u doticaju s aktualnim i imali priliku upoznati se s novim informacijskim tehnologijama. Jedno od prvih IT Executive predavanja, već 5. svibnja 2009., bit će upravo vezano uz virtualizaciju i VMware, gdje će se razmatrati i case study jedne od vodećih hrvatskih tvrtki koja koristi VMware. Upotrebom VMwarea u tom je slučaju na 18 poslužitelja uspješno smješteno čak 105 virtualnih poslužitelja te je na taj način je iskoristivost s početnih 2,5 do 3 posto povećana na trenutnu od 30 posto.

Više informacija o VMware edukaciji u Algebri možete pronaći na .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.