Algebra pomaže u pronalaženju boljeg radnog mjesta – besplatne stipendije za edukaciju

Fotografija članka: Algebra pomaže u pronalaženju boljeg radnog mjesta – besplatne stipendije za edukaciju

Uz stručne savjetnike svatko će dobiti priliku za individualno edukacijsko savjetovanje o nastavku karijere i informatičkom obrazovanju, a dvjestotinjak zainteresiranih imat će priliku dobiti potpunu ili parcijalnu stipendiju za atraktivne programe informatičkog obrazovanja. Dodijeljene stipendije prošle su godine bile vrijedne više od 500 tisuća kuna!

Algebra u suradnji s partnerima, Microsoftom Hrvatska, EduCentrom, portalom MojPosao, Hrvatskom gospodarskom komorom i Visokom školom za primijenjeno računarstvo – danas pokreće akciju "Put do boljeg radnog mjesta", potaknuta velikim uspjehom prošlogodišnjeg projekta tijekom kojega su polaznici dobili priliku iskoristiti vrijedne stipendije ukupne vrijednosti veće od pola milijuna kuna.

Algebra i partneri i ove će godine u šest gradova – Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku i Zagrebu – ponuditi osamdesetak potpunih stipendija za atraktivne programe informatičkog obrazovanja i više od stotinu subvencija. U sklopu projekta bit će ponuđene stipendije za niz vrlo traženih edukacijskih programa, poput web dizajnera, grafičkih dizajnera, specijalista za digitalnu fotografiju ili video, sistemskih i mrežnih administratora, servisera računala, samostalnih knjigovođa, ECDL specijalista i dr.

Cilj ovog projekta jest omogućiti zainteresiranima da steknu zanimanje u informatici ili unaprijede svoje informatičke vještine, što im može pomoći u napredovanju na trenutačnom poslu ili pak pronalazak željenog radnog mjesta. Prema svim globalnim procjenama poslovi u informatičkom sektoru i dalje će se smatrati "vrućim" svuda u svijetu tijekom 2011. ali i podaci s hrvatskog tržišta rada pokazuju da su ova zanimanja među najtraženijima. Primjerice, rubrika "IT i telekomunikacije" jedina je koja tijekom posljednjih šest kvartala kontinuirano ostvaruje porast broja oglasa i otvorenih radnih mjesta na portalu MojPosao. Iskustva s prošlogodišnjom akcijom pokazala su da su mnogi korisnici stipendija uspjeli pronaći novo i bolje radno mjesto na kojemu su koristili vještine stečene na seminarima koje su upisali u akciji "Put do boljeg radnog mjesta".

U šest će gradova, tijekom dva dana biti ponuđen besplatan program upoznavanja s mogućnosti ostvarenja karijere u IT sektoru, tijekom kojeg će se zainteresirani budući polaznici moći upoznati sa stanjem na hrvatskom tržištu rada, dobiti detaljni uvid u atraktivna radna mjesta sistemskih inženjera, programera, specijalista za računalne mreže ili npr. web dizajnere. Također, stručni predavači iz Algebre i portala MojPosao te eminentni informatički stručnjaci otkrit će posjetiteljima koje vještine poslodavci očekuju od njih te dati odgovor na pitanje "Je li informatička karijera za mene?".

Prvoga dana u svakom gradu bit će održana tribina koja će naglasiti potencijale koje donose zanimanja u informatičkom sektoru, ali i regulativu koja će biti važna svima koji razmišljaju o promjeni posla i potrazi za boljim radnim mjestom; primjerice, moći ćete saznati što donosi globalizacija te kakve će to posljedice imati na mobilnost radne snage. Stručnjaci će polaznicima tribine pojasniti koje se vještine traže na poslovima vezanim uz informatičke tehnologije, te će oni moći čuti i konkretna iskustva prošlogodišnje akcije "Put do boljeg radnog mjesta". Drugi dan bit će rezerviran za individualna savjetovanja, gdje će svaki zainteresirani pojedinac imati priliku razgovarati s edukacijskim savjetnicima kako bi najbolje mogao procijeniti vlastite afinitete i mogućnosti te što mu donosi i zanima li ga nastavak karijere u informatičkom sektoru. Oni koji se odluče prijaviti za stipendije, već tjedan dana nakon prijave, saznat će je li im dodijeljena stipendija za odabrani program.

"Brojni primjeri korisnika naše stipendije pokazuju kako je moguće znatno promijeniti životni put, uključujući i onaj profesionalni, odabirom pristupa cjeloživotnog učenja. Informatička je industrija još uvijek među najatraktivnijim granama gospodarstva te je mnogi ističu kao glavnog pokretača izlaska iz krize budući da će se tvrtke i organizacije iz svih sektora morati oslanjati upravo na IT prilikom optimizacije i modernizacije svojeg poslovanja. Tijekom veljače dovest ćemo savjetnike za edukaciju i informatičke stručnjake u šest najvećih hrvatskih gradova kako bismo pomogli zainteresiranim budućim polaznicima i korisnicima naših stipendija da razmotre svoje daljnje profesionalno obrazovanje i moguće interese i sklonosti za informatičke djelatnosti, u nadi da će im to pomoći u pronalasku boljeg radnog mjesta kakvo priželjkuju", izjavio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Prisustvovanje tribinama i individualnim konzultacijama u potpunosti je besplatno za sve zainteresirane i dodatno se vrednuje prilikom odabira stipendista, a više informacija, prijave za savjetovanja ili stipendije se mogu pronaći na web stranicama . Za više informacija možete kontaktirati i najbliži Algebra centar.

Raspored prezentacija programa i konzultacija sa polaznicima
Program "Put do boljeg radnog mjesta" Algebra i partneri predstavit će zainteresiranim polaznicima i korisnicima stipendija u sljedećim gradovima:
•    Rijeka, dvorana Fillodramatica, Korzo 28, 8. veljače, s početkom u 17 sati
•    Split, Gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica slobode 2, 8. veljače u 17 sati
•    Pula, Hrvatska gospodarska komora, Carrarina 5, 10. veljače u 17 sati
•    Zadar, Znanstvena knjižnica, Ante Kuzmanića 3, 10. veljače u 17 sati
•    Osijek, Hrvatska gospodarska komora, Europska avenija 13, 15. veljače u 17 sati
•    Zagreb, Visoka škola za primijenjeno računarstvo, Ilica 242 (ulaz u kampus iz Domobranske ulice), 15. veljače u 17 sati

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.