Algebra: novi IT programi i globalna partnerstva

Fotografija članka: Algebra: novi IT programi i globalna partnerstva

Algebra: novi IT programi i globalna partnerstva

Oba programa logičan su nastavak na CCNA razinu znanja, a po završetku polaznici uz međunarodno priznate certifikate dobivaju i pravo upisa stečenog zvanja u radnu knjižicu – Specijalist za sigurnost računalnih mreža i Specijalist za napredne mrežne tehnologije.

Tim povodom Algebra i Visoka škola za primijenjeno računarstvo organizirale su prvi "Otvoreni dan Cisco karijera" u srijedu 23. rujna 2009. koji je održan u dva termina – 9:00 i 18:00. Ovo događanje, koje je posjetilo više od 120 sudionika, održalo se u konferencijskoj dvorani "Nikola Tesla", na novoj lokaciji Visoke škole za primijenjeno računarstvo – Ilica 242 u Zagrebu.

Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre u svom obraćanju je predstavio nove projekte i partnerstva, ali i dosada postignute rezultate u Cisco školovanjima: "U protekom razdoblju samo na programima Cisco edukacije u Algebri je školovano i certificirano više od 500 polaznika. S obzirom na ovako dobar odziv siguran sam da će Dan Cisco karijera prerasti u tradicionalno događanje na kojem će se okupljati predstavnici tvrtki koji traže nove stručnjake i pojedinci željni novih znanja, usmjerenih prema potrebama IT industrije."

U nastavku svog izlaganja Dominković je prezentirao suradnju s Global Knowledge edukacijskom kompanijom, najvećim Cisco Learning Solutions Partnerom u svijetu i naglasio: "Ovim strateškim partnerstvom Algebra je postala Learning Associate te time otvorila potpuno novu paletu visokospecijaliziranih školovanja za glasovna, infrastrukturna i sigurnosna područja na profesionalnoj razini: CCVP, CCSP, CCIP. Također, polaznicima iz tvrtki, naviknutim na intenzivnija školovanja, CCNA je od sada dostupan i u formi tzv. Boot Campa."

Kroz program otvorenog dana sudionike su vodili certificirani instruktori Ivan ćavar (CCNP, CCSI, CCAI) i Davorin Valenčić (CCIE, CCSI, CCAI) iz Algebre, uz podršku kolega iz CARNeta i Cisco Systems Hrvatska.

Algebra: novi IT programi i globalna partnerstva

Davorin Valenčić je u svojoj prezentaciji prikazao kako brzi razvoj IP tehnologija, kao što je npr. IPTV, stvara potrebu za mrežnim stručnjacima sve šireg spektra specijaliziranih znanja. U nastavku, prezentirao je i globalno istraživanje o visini plaća mrežnih eksperata u kojoj je detektirano da stručnjaci s Cisco certifikatom imaju 10 do 20 posto veću plaću od kolega na istom radnom mjestu i s jednakim iskustvom, ali bez formalnog certifikata.

Ivan ćavar, voditelj Cisco akademije pri Algebri i Visokoj školi za primijenjeno računarstvo prezentirao je sudionicima Dana Cisco karijera nove akademske programe CCNP i CCNA Security, uz naglasak na praktičnu primjenu stečenih znanja.

Izlaganja o uporabi naprednih Cisco tehnologija u svom radnom okruženju te poveznicu između obrazovanja, certifikacije i svakodnevnog korištenja stečenih znanja pojasnili su stručnjaci iz partnerskih tvrtki: Cisco Systems Hrvatska, OT – Optima Telekom, Combis, CS Computer Systems i VIPNet.

Predstavnici IT tvrtki prezentirali su radna mjesta u svojim tvrtkama i spomenuli veliku važnost Cisco certifikata prilikom selekcije i regrutacije u njihovim tvrtkama. Gotovo svi su izložili kako im je formalni Cisco certifikat jedan od glavnih preduvjeta za zapošljavanje, odmah uz iskustvo rada na projektima.

Oba skupa obilježena su velikim brojem pitanja i odgovora tijekom službenih prezentacija, kao i kasnijih zanimljivih diskusija u neoficijelnom dijelu događanja.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.