Algebra – IT školovanja u suradnji s ministarstvom gospodarstva

Racunalo.com foto

To znači da će zainteresirani poduzetnici i obrtnici za programe IT edukacije u Algebri plaćati tek mali postotak stvarne vrijednosti programa. U Algebri su pokrenuli ovaj projekt potaknuti slabim rezultatima IT pismenosti u Hrvatskoj. S obzirom na činjenicu da bez poznavanja rada na računalu danas više nije moguće voditi uspješan posao ili konkurentan poslovni projekt na domaćem, ali i inozemnim tržištima, IT edukacija poduzetnika i obrtnika od presudne je važnosti za gospodarski razvoj države.


Osim programa subvencionirane edukacije, Algebra ove godine uvodi europske i svjetske certifikate za polaznike koji uspješno završe programe s upisom zvanja u radnu knjižicu: ECDL operater i ECDL specijalist, WEB dizajner, Grafički dizajner, Serviser računala, CAD specijalist. Za vrlo traženo školovanje Sajostalnih knjigovođa, a upravo zbog potreba tržišta rada, naglasak se dodatno stavio na vođenje knjigovodstva obrtnika i poduzetnika.


Promjenama su obuhvaćeni novi nastavni materijali, seminari unutar programa obrazovanja, nova literatura te međunarodni certifikati za gotovo sve programe obrazovanja. Te promjene su zaista velike pa npr. za ECDL edukaciju polaznici će umjesto stare literature, dobivati potpuno nove knjige iz Algebrine ECDL biblioteke – najprodavanije informatičke literature za ECDL. Učilište Algebra je lider u području ECDL edukacije i certifikacije, a upravo ECDL edukacija i certifikacija imaju izuzetan značaj za podizanje konkurentnosti radne snage na domaćem, ali i stranim tržištima u okolnostima pridruživanja Hrvatske Europskoj Uniji.


Kako bi svoje programe prilagodila trenutnim potrebama poslodavaca i željama polaznika, Algebra je najavila i nastavak istraživanja o stanju informatičke pismenosti i potražnji za IT stručnjacima. S obzirom da je lanjsko istraživanje provedeno u suradnji s Prizmom pokazalo kako je u cijeloj Hrvatskoj 15 posto stanovništva između 18 i 40 godina informatički nepismeno (na jugu i istoku Hrvatske te brojke su još bitno veće), već tada su u Algebri pokrenute akcije izrade i distribucije vrlo povoljne ECDL biblioteke, kreiranja poticajnih projekata, kao i uvođenja raznih povoljnih modela plaćanja na rate.


“Osim što Algebrini programi školovanja donose polaznicima bitnu prednost na radnim mjestima i dokazano najbolje znanje, uvijek nastojimo sredinama u kojima djelujemo osigurati financijska sredstva kojima će se omogućiti informatičko školovanje onima kojima je to najpotrebnije – poduzetnicima, mladima, nezaposlenima…”, izjavio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre i nadodao: “Kako bismo informatičko obrazovanje približili baš svim skupinama, osim zasigurno najpovoljnih cijena, u suradnji s bankama i kartičarskim kućama pripremili smo razne oblike kreditiranja i obročnog plaćanja bez kamata.”

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.