Algebra implementira svoj ATES sustav za testiranje i polaganje ECDL ispita u Srbiji i Crnoj Gori

Fotografija članka: Algebra implementira svoj ATES sustav za testiranje i polaganje ECDL ispita u Srbiji i Crnoj Gori

Jedinstveni informatički savez nositelj je ECDL licence za Srbiju i Crnu Goru i najnoviji korisnik ovog sustava na kojem je do danas polagano više od 140.000 ispita u Hrvatskoj i Sloveniji.

Učilište Algebra i Jedinstveni informatički savez Srbije (JISA) potpisali su ovaj mjesec ugovor u okviru kojeg će JISA sljedeće četiri godine koristiti Algebrin sustav testiranja polaznika – ATES, za polaganje svih ECDL testova u Srbiji i Crnoj Gori. JISA je nositelj ECDL projekata u Srbiji i Crnoj Gori te će kroz široku mrežu centara biti ekskluzivni korisnik ovog sustava na području tih dviju zemalja. Sam sustav Algebra je inicijalno razvila prije nekoliko godina uz pomoć Hrvatskog informatičkog zbora, za potrebe hrvatske nacionalne infrastrukture, a nudi ga i drugim nacionalnim nositeljima licenci za ECDL testiranja.

U sklopu ovog ugovora, Jedinstvenom informatičkom savezu Srbije isporučiti će se sustav koji pokriva svih sedam modula ECDL programa (Osnove informacijske tehnologije, Windows 7, Word, Excel, PowerPoint, Outlook i Access 2010) i koji uključuje teoretska pitanja i interaktivne simulacije praktičnog rada s navedenim programima. U sklopu sustava koriste se isključivo službena pitanja i zadaci koje je odobrila ECDL Fondacija. Sustav se implementira u „privatnom oblaku“ (Private Cloud) i kao takav bit će dostupan ovlaštenim testnim centrima, korištenjem internetske veze i sigurnosnih certifikata na strani klijenata.

Za centre koji administriraju i provode testove, Algebrin ATES sustav pruža potpunu podršku za registraciju kandidata, planiranje ispita, ocjenjivanje njihovih rezultata kao i komunikaciju sa samim kandidatima. Algebra će Jedinstvenom informatičkom savezu Srbije također pružiti svu podršku koja je potrebna za implementaciju i održavanje ovog sustava, uključujući i trening korisnika – ispitivača koji će provoditi ECDL ispite korištenjem ATES-a.

Ugovor između Učilišta Algebra i Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije potpisali su u Beogradu Mislav Balković, član uprave Algebre, i Đorđe Dukić, predsjednik JISA. "Algebrin sustav za automatsko testiranje polaznika ECDL ispita potvrđen je već u praksi, u mnogobrojnim informatičkim centrima koji provode ECDL program. Ne samo što to Algebru čini jednim od najsnažnijih partnera ECDL programa u ovoj regiji, već i savezima poput JISA i drugim organizacijama koje provode ECDL ispite omogućava da se oslone na naše dugogodišnje pozitivno iskustvo u primjeni ovakvog sustava. Sretni smo što ćemo u suradnji s kolegama iz Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije implementirati ovaj sustav u Srbiji i Crnoj Gori, čime ćemo svoju prisutnost povećati na tržište veće od 15 milijuna korisnika u jugoistočnoj Europi", izjavio je Mislav Balković, član uprave Učilišta Algebra prilikom potpisivanja ugovora s Jedinstvenim informatičkim savezom Srbije.

„Potpisivanjem ovog ugovora otvorili smo novo područje suradnje u pravom smislu riječi, jer će prilagodbu ispitnih pitanja, ali i kasnija unapređenja raditi lokalni partneri, uz pomoć ekspertize koju ima Algebra. Implementacijom sustava za automatsko testiranje ubrzavamo vrijeme od polaganja do izdavanja diplome, smanjujemo troškove administracije te dobivamo puno bolji uvid u rad testnih i obrazovnih centara kako bismo u konačnici poboljšali odnos prema korisnicima i povećali broj pojedinaca s ECDL diplomom“, izjavio je Đorđe Dukić, predsjednik Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije i dodao: „Uskoro nas očekuje i šesta po redu verzija ECDL Syllabusa za koji će trebati pripremiti potpuno nove materijale i pitanja, a za što je već dogovorena šira regionalna suradnja“.

Algebra implementira svoj ATES sustav za testiranje i polaganje ECDL ispita u Srbiji i Crnoj Gori

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.