Algebra i Microsoft trening – edukacijom do povoljnijeg softvera

Fotografija članka: Algebra i Microsoft trening – edukacijom do povoljnijeg softvera

Pravilnim korištenjem licenci tvrtke dugoročno štede novac, a mogu ostvariti i niz pogodnosti bez dodatnih naknada – edukacije djelatnika, izravnu Microsoftovu korisničku podršku, predefinirane setove usluga podešenja proizvoda ili mogućnost korištenja licenci i na kućnim računalima. S druge strane, tvrtke koje se bave održavanjem infrastrukture ili implementacijom vlastitih softvera, primjenom stečenih znanja mogu svojim klijentima uštedjeti značajna financijska sredstva, a istovremeno ostvariti sebi dodatni prihod.

Školovanja su namijenjena prodajnom osoblju IT tvrtki, voditeljima odjela informatike u korisničkim tvrtkama, državnim inspektorima te profesionalcima koji se žele baviti licenciranjem softvera, uz glavne djelatnosti – npr. izradu softverskih rješenja ili prodaju i servisiranje računala. Podijeljeni su u dva dvodnevna modula, osnovni i napredni, a osim pohađanja u zagrebačkom obrazovnom centru, Algebra je omogućila i pohađanje seminara putem teleprijenosa tj. udaljenog učenja. Cijena pojedinog treninga iznosi 350 kuna + PDV, a polaznici po završetku oba programa imaju dovoljno znanja za polaganje Microsoft Sales Specialist certifikata. Prema rasporedu, sljedeća grupa Microsoft Licensing akademije održava se 15. i 16. prosinca 2011. u Algebrinom zagrebačkom centru.

– Kvalitetno licenciranje Microsoftovih proizvoda i rješenja izvrstan je temelj za razvoj dugoročnog i bliskog odnosa s korisnikom, kao i prilika za tvrtku da poslovni odnos proširi i na druge kompetencije – softverske, hardverske ili konzultantske. Dobrim izborom implementiranog sustava lako je izračunati izravnu financijsku korist, a ušteđeni novac uložiti u daljnji razvoj poslovanja – rekao je Danko Selak, predavač Microsoft Licensing edukacije u Algebri.

Cjeline koje se prolaze tijekom školovanja su: licenčni modeli i besplatan softver, Software Assurance i osnovni procesi upravljanja softverskom imovinom, klijentski pristup licenciranju, licenciranje po procesoru, desktop platforma, specifičnosti licenčnih modela u poslovnom smislu, osnove licenciranja u virtualnim okruženjima, Infrastructure Optimization metodologija, licenciranje u virtualnim i cloud okruženjima. Polaznici tijekom edukacije raspravljaju i o dugoročnim mogućnostima licenciranja tvrtki različitih veličina, s naglaskom na segment malih i srednjih tvrtki kojih je u Hrvatskoj i najviše (99,4 posto). Jedna od vježbi je primjer imaginarne tvrtke s 25 zaposlenika i određenim potrebama za softverom, temeljem čega se izrađuju usporedne kalkulacije nekoliko licenčnih modela, a u diskusiji raspravlja koji od modela najbolje odgovara potrebama, kako u trenutku sklapanja ugovora tako i u doglednoj budućnosti.

– Mogućnosti za kupnju odnosno stjecanje licenci doista je mnogo. Ovisno o vrsti korisnika i načinu korištenja, svatko može birati između više načina nabavke licenci. Sveukupno, za sve vrste korisnika i sve načine korištenja licenci, Microsoft nudi 14 različitih modela nabavke istih. Dugoročnu korist od implementacije legalnog softvera moguće je mjeriti u desecima tisuća kuna, bilo da je riječ o tvrtki koja tek počinje poslovati ili o tvrtki koja ima već uhodano poslovanje. Microsoft posebnu pogodnost daje novoosnovanim tvrtkama koje se bave razvojem proizvoda i usluga temeljenih na softveru . Kroz BizSpark program, osim umrežavanja s ostalim igračima na tržištu, dajemo mogućnost besplatnog korištenja Microsoftovog softvera i podrške – razvojnim alatima i platformama te produkcijskim licencama iskoristivim za hosting rješenja mnogih proizvoda – istaknuo je Rajko Domazet, voditelj partnerske mreže Microsofta Hrvatska.

Gledano kroz ekonomsku računicu, licencirani softver predstavlja najisplativije ulaganje u programsku podršku. Naime, u ukupnim troškovima posjedovanja, nabavna cijena softvera tek je jedan dio ukupnog iznosa koji je potrebno uložiti tijekom njegovog životnog ciklusa. Cijena održavanja, podrške ili treninga korisnika, kao i razina produktivnosti i vrijednosti koju korisnik može postići korištenjem određenog softvera, tek su neki od čimbenika koje tvrtke trebaju uzeti u obzir prilikom donošenja odluke o nabavci softverskih licenci. Već u bliskoj budućnosti očekuje nas i dodatni korak u fleksibilizaciji ulaganja kroz korištenje softvera kao usluge u računalnom oblaku, pri čemu će korisnici uslugu plaćati isključivo prema korištenju. Samim tim korištenje će biti još povoljnije, pa će male tvrtke moći koristiti softver i usluge na razini korporacija, a velike će znatno smanjiti troškove i investicije u IT.

Algebra i Microsoft trening - edukacijom do povoljnijeg softvera

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.