Algebra i LEGO klub Kockice poklanjaju besplatno školovanje i LEGO Mindstorms

Fotografija članka: Algebra i LEGO klub Kockice poklanjaju besplatno školovanje i LEGO Mindstorms

Cilj projekta je omogućiti učenicima osnovnih škola i gimnazija upoznavanje sa svijetom informatike, računarstva i robotike preko zabavnih edukacijskih kompleta LEGO Mindstorms!

Oglas

U sklopu paneuropskog projekta “eSkills for Jobs 2014”, čiji je cilj skrenuti važnost na stjecanje e-vještina i od najranije dobi, Visoko učilište Algebra i LEGO klub “Kockice” kao program društvene odgovornosti i edukacije mladih pokreću akciju u sklopu koje će 40 nastavnika u osnovnim školama biti educirano za korištenje edukacijskog kompleta LEGO Mindstorms. Pritom će odabranim školama biti donirana i dva učionička seta ovog popularnog proizvoda koji mladima omogućava da se na zabavan način upoznaju sa svijetom programiranja na vrlo praktičan način.

Visoko učilište Algebra i LEGO klub “Kockice” pokrenuli su projekt čiji je cilj omogućiti učenicama i učenicima osnovnih škola i gimnazija da se upoznaju sa svijetom informatike, računarstva i robotike – i to koristeći planetarno popularne i vrlo zabavne edukacijske komplete LEGO Mindstorms pomoću kojih mogu graditi i programirati vlastite uređaje i robote.

U sklopu projekta kojim se, između ostaloga, želi skrenuti pažnja na važnost ranog usvajanja nekih osnovnih informatičkih vještina – koje uključuju i logičko razmišljanje koje je u podlozi svakog programiranja – Algebra i “Kockice” organizirat će radionicu namijenjenu nastavnicima koji LEGO Mindstorms žele i planiraju koristiti u vlastitoj nastavi i u vlastitim laboratorijima informatike i robotike.

Zainteresirani nastavnici i škole moraju se prijaviti čim prije, a najkasnije do 25. svibnja, putem obrasca na .

Visoko učilište Algebra i LEGO klub “Kockice” također će donirati osnovnim školama dva edukacijska seta LEGO Mindstorms.

Algebra i LEGO klub Kockice poklanjaju besplatno školovanje i LEGO Mindstorms

“Brojni su slučajevi iz svakodnevne prakse pokazali da se mladi lakše upoznaju sa svijetom informatike, računarstva i potrebnim vještinama – koje uključuju matematiku i logičko razmišljanje – što ranije krenu s tom vrstom obrazovanja i stjecanjem vještina. Organizacijom ovih besplatnih radionica za LEGO Mindstorms i donacijom osnovnih škola tim popularnim edukacijskim kompletima koji će obogatiti njihove laboratorije za informatiku i računarstvo želimo skrenuti važnost na potrebu ranog stjecanja takvih znanja i vještina, kao i potrebu prilagođavanja osnovnoškolskog obrazovnog programa u segmentima tehnologije, posebno informatike, tako da prate aktualne trendove”, naglasio je Renato Barišić, voditelj Centra karijera Visokog učilišta Algebra.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.