Algebra i IgBS predstavili MBA stipendijski fond od 400.000 kuna

Fotografija članka: Algebra i IgBS predstavili MBA stipendijski fond od 400.000 kuna

Visoko učilište Algebra i International Graduate Business School (IgBS) održali su prvo okupljanje zajedničke alumni zajednice na kojoj je predstavljen novi, eLeadership program ovog već etabliranog američkog MBA studija.

Oglas

Osim predstavljanja američkih i hrvatskih nastavnika koji će predavati na MBA studiju već od ove jeseni, Visoko učilište Algebra i IgBS objavili su i uvjete stipendijskog natječaja čiji je cilj pružiti jednaku priliku svim kvalitetnim pojedincima iz svih gospodarskih sektora da konkuriraju za atraktivne subvencije te razviju vještine poslovnog upravljanja u okruženju digitalne ekonomije koja je provučena kroz sve sektore današnjeg poslovanja.

Visoko učilište Algebra od ove jeseni u svoj sustav pripaja International Graduate Business School (IgBS Zagreb) i uvodi u svoj program i diplomski MBA studij eLeadershipa (eVođenja) na engleskom jeziku. Ovaj studij u većem dijelu izvode nastavnici s University of Indiana, Kelley School of Business, jedne od vodećih američkih poslovnih škola prema uglednom poslovnom časopisu Bloomberg, dok su pojedine specifične teme rezervirane za hrvatske i europske profesore.

Kao jedan od prvih koraka u tom postupku integracije jest i aktivnije okupljanje alumni zajednice završenih studenata IgBS-a, te integracija s alumni zajednicom Visokog učilišta Algebra, a prvo takvo događanje održano je u Zagrebu. Na skupu su predstavljeni nastavnici koji će od ove jeseni sudjelovati u provedbi diplomskog MBA studija eLeadershipa, koji kombinira stjecanje poslovnih vještina definiranih MBA zahtjevima s primjenom digitalnih tehnologija u poslovanju. Za razliku od gotovo svih dostupnih studija u Hrvatskoj, novi MBA program diplomiranim studentima donosi 120 ECTS bodova i titulu Master of Business Administration (eLeadership MBA), a u financijskom smislu se već sada pokazao kao iznimno interesantan pojedincima i tvrtkama, jer je izuzet od plaćanja PDV-a.

Na prvom okupljanju alumni zajednice IgBS-a u okrilju Visokog učilišta Algebra predstavljeni su i daljnji koraci u užoj suradnji diplomanata, kao i stipendijski natječaj koji je upravo ovih dana otvoren za sve potencijalne nove polaznike MBA programa na IgBS-u. Ukupna je vrijednost stipendijskog fonda gotovo 400.000 kuna, a posebni uvjeti stipendiranja su predviđeni za diplomante Algebrinih tehnoloških studija, ali je predviđena i mogućnost pohađanja tehnoloških MBA modula za diplomante IgBS-a. Više informacija o stipendijskom natječaju IgBS-a i mogućnostima prijave zainteresirani kandidati pronaći će na .

Iznimno je važno napomenuti da smo spajanjem naših diplomanata zapravo okupili mnoge istaknute pojedince iz hrvatskog poslovnog i tehnološkog svijeta, čime želimo skrenuti pozornost na važnost obrazovanja lidera za novo, digitalno doba kao i potrebu za usvajanjem novih znanja i vještina iz područja digitalne transformacije poslovanja. Želimo naglasiti potrebu za poticanjem okoline na inovaciju i disruptivno razmišljanje u pogledu razvoja novih modela poslovanja. Prema procjeni EU, do 2020. otvorit će se više od 200.000 radnih mjesta za eLeadere – menadžere u okruženju digitalne ekonomije. Kao jedan od rijetkih diplomskih MBA studija ove vrste i jedini takav u Hrvatskoj, radit ćemo na promicanju važnosti vještina eLeadershipa u našem okruženju budući da se radi o ključnim vještinama koje su danas potrebne rukovoditeljima poslovanja. Ovaj MBA program usklađen je ne samo s programom Kelley School of Business, već i s MBA kriterijima svjetske udruge MBA programa (AMBA), ali i preporukama i odlukama Europske unije vezanim uz nove vještine.

– Goran Radman, prodekan za međunarodnu suradnju i direktor IgBS MBA programa na Visokom učilištu Algebra

Drago mi je da ovom prilikom mogu izraziti veliko zadovoljstvo što Kelley School of Business, kao jedna od najboljih poslovnih škola u SAD-u, kroz ovaj obnovljeni program i novu suradnju s Visokim učilištem Algebra nastavlja svoje dvanaestogodišnje djelovanje u Hrvatskoj. Tome se vesele i naši profesori koji će sudjelovati u provedbi većeg dijela programa jer im to daje priliku da rade ono što rade najbolje – predaju i podučavaju druge.

– profesor Keith Dayton, koordinator MBA studija na Kelley School of Business, Sveučilišta u Indiani

Tijekom dvije godine studija, polaznici MBA programa na IgBS-u slušat će i polagati ukupno 18 kolegija, od kojih su dvije trećine iz područja poslovnog upravljanja (core MBA), a trećina iz područja digitalne ekonomije i upravljanja. Neki od kolegija koji su upravo vezani za digitalno vođenje su upravljanje informacijskim sustavima u modernim organizacijama, strateško upravljanje u području tehnologije i inovacija, upravljanje rizicima i sigurnošću u IT-u, upravljanje IT uslugama i razvoj novih proizvoda.

U Europskoj uniji trenutačno postoji 56 studijskih programa koji zadovoljavaju kriterije obrazovanja digitalnih lidera, eLeadera, koji uključuju strateško vođenje, razumijevanje digitalnih tehnologija i razumijevanje poslovanja – od čega su tri magisterija za rukovoditelje i samo 4 MBA programa.

Više informacija o novim MBA studijskim programima zainteresirani mogu već danas pronaći na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.