Algebra dobila Kristalni globus za doprinos u primjeni ECDL-a u Hrvatskoj u 2011

Fotografija članka: Algebra dobila Kristalni globus za doprinos u primjeni ECDL-a u Hrvatskoj u 2011

Algebra time potvrđuje svoj status regionalnog lidera u području informatičkog obrazovanja i podizanja kompetencija pojedinaca te promocije digitalne pismenosti. Dokaz tome leži u velikom broju provedenih domaćih i EU projekata poput pokretanja ECDL edukacije i certifikacije u suradnji s Hrvatskim savezom gluhih, potpisivanja ugovora za implementaciju svog sustava za automatsko testiranje (ECDL ATES) kao nacionalne infrastrukture u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori te projekta "Put do boljeg radnog mjesta", kroz koji je do sada dodijeljeno više od 2,5 milijuna kuna stipendija i subvencija za školovanje, ali i svih drugih aktivnosti čiji cilj je bio podizanje kvalitete u obrazovanju.

U okviru svečane sjednice Hrvatskog informatičkog zbora, održane u zagrebačkom hotelu Four Points by Sheraton Panorama, Učilištu Algebra, vodećoj instituciji za obrazovanje odraslih u području informatičkih tehnologija, dodijeljen je Kristalni globus za ukupni doprinos u primjeni ECDL-a u Hrvatskoj za 2011. godinu.

"Kao i prethodnih godina Algebra je potvrdila svoj status regionalnog lidera u području informatičkog obrazovanja i podizanja kompetencija pojedinaca te promocije digitalne pismenosti. Dokaz tome leži u velikom broju provedenih domaćih i EU projekata, ali i svih drugih aktivnosti čiji cilj je bio podizanje kvalitete u obrazovanju. Algebra ovime potvrđuje svoj status regionalnog lidera u području informatičkog obrazovanja i podizanja kompetencija pojedinaca te promocije digitalne pismenosti", izjavio je povodom preuzimanja nagrade Igor Kundić, voditelj prodaje u Algebri.

Kao interesantne ovogodišnje primjere projekata provedenih u Algebri, može se spomenuti pokretanje ECDL edukacije i certifikacije u suradnji s Hrvatskim savezom gluhih, u sklopu kojega se provodi učionička nastava, ali i dovršava e-learning portal na kojem će biti implementirani prvi ECDL sadržaji s komunikacijom na znakovnom jeziku.

Nagradu je predstavnicima Učilišta Algebre uručila Višnja Lovrek, predsjednica povjerenstva za priznanja Hrvatskog informatičkog zbora te je tom prilikom izjavila: "Kristalni globus dodjeljuje se tvrtkama i pojedincima za doprinose u razvoju i primjeni IT-a u Hrvatskoj, za postignute rezultate na međunarodnim informatičkim natjecanjima, za doprinos u primjeni ECDL-a u Hrvatskoj kao i za doprinos akciji ‘ECDL-om za konkurentnu Hrvatsku’. Algebra se i ove godine potvrdila kao vodeća organizacija u informatičkom obrazovanju u regiji realizacijom više domaćih i europskih projekata kao i velik broj aktivnosti s ciljem podizanja kvalitete u obrazovanju. Budući da je Algebra ove godine provela najveći broj ECDL testiranja za zadovoljstvom im želimo čestitati na popularizaciji ECDL edukacije i certifikacije uručivanjem ovog priznanja".

Osim navedenog projekta, vrlo korisna suradnja ostvarena je s udrugama civilnog društva u Splitu, a s ciljem bolje uključivosti djece bez roditeljske skrbi i s poremećajima u ponašanju. Tijekom godine odrađen je i velik broj obrazovnih projekata za tvrtke, udruge i pojedince.

U cilju regionalne suradnje Algebra je napravila veliki korak te je potpisala ugovor za implementaciju svog sustava za automatsko testiranje (ECDL ATES) kao nacionalne infrastrukture u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori. Iskustva korištenja ovog sustava u Republici Hrvatskoj od 2005. godine pokazala su da Algebra ima vrlo konkurentan proizvod na svjetskoj razini, što su potvrdile i visoke ocjene od strane ECDL Fondacije, prilikom testiranja i izdavanja odobrenja za korištenje.

Algebra je i ove godine uključila ECDL edukaciju i certifikaciju u svoj kontinuirani projekt „Put do boljeg radnog mjesta“, kroz koji je do sada dodijeljeno više od 2,5 milijuna kuna stipendija i subvencija za školovanje. Akcija je namijenjena nezaposlenima, mladima do 25 godina, ženama iznad 40 godina starosti i poduzetnicima početnicima. Dodatno, u cilju pomoći nezaposlenima – onima kojima je informatička pismenost imperativ u traženju posla napravljena je donacija ECDL multimedijskih paketa, indeksa i ispita u koordinaciji s lokalnom samoupravom gradova Splita, Rijeke i Varaždina.

Kao i do sada, napravljene su velike investicije u ECDL kroz izdavanje prve literature na hrvatskom jeziku za MS Office 2010, prema aktualnom Syllabusu 5, a pri završetku je i implementacija pitanja za Office 2010 s engleskim sučeljem u svim zemljama u kojima se koristi Algebrin sustav automatskog testiranja.

Redakcija Racunalo.com portala čestita Algebri na nagradi!

Algebra dobila Kristalni globus za doprinos u primjeni ECDL-a u Hrvatskoj u 2011

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.