Algebra dobila priznanje za doprinos edukaciji i promociji informatičke pismenosti

Fotografija članka: Algebra dobila priznanje za doprinos edukaciji i promociji informatičke pismenosti

Povodom 10. godina provedbe ECDL programa u Hrvatskoj, ECDL Fondacija i Hrvatski informatički zbor dodijelili su Algebri posebno priznanje za promociju i širenje informatičke pismenosti.

Oglas

Priznanje je primio Mislav Balković, član uprave Algebre, a uručili su ga Damien O’Sullivan, direktor ECDL Fondacije i Marijan Frković, predsjednik Hrvatskog informatičkog zbora.

S više od 150 tisuća ECDL ispita i gotovo milijun probnih polaganja provedenih putem vlastitog sustava za automatsko testiranje koji se koristi u nekoliko zemalja regije, više od 100 tisuća primjeraka prodanih knjiga i desetak tisuća obrazovanih polaznika, Algebra je lider u provedbi i razvoju ECDL (European Computer Driving Licence) obrazovanja.

Algebra dobila priznanje za doprinos edukaciji i promociji informatičke pismenostiOd 2003. godine kada je potpisala ugovor o provođenju ECDL programa, Algebra je, kao najveći trening i ispitni centar za ECDL u regiji, u program upisala više od 9200 polaznika, certificirala je 98 predavača za provođenje ovih programa te je razvila vlastiti sustav za automatsko testiranje polaznika na kojemu je dosad položeno više od 150 tisuća ispita u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini. Besplatnom ispitnom sustavu za polaganje ECDL ispita dosad je pristupilo 950 tisuća zainteresiranih polaznika, a Algebrine knjige vezane uz ECDL tematiku prodane su u više od 100 tisuća primjeraka.

Tijekom ovih deset godina koliko provodi ECDL edukaciju, Algebra je također učinila značajne napore u promoviranju vrijednosti informatičke pismenosti prema skupinama kojima ovaj vid društvene uključenosti naročito puno donosi, poput nezaposlenih osoba, osoba s invaliditetom, organizacija civilnog društva i drugih. ECDL edukacija bila je, u realizaciji Algebre, i dijelom mnogih projekata koji su u Hrvatskoj financirani iz fondova EU.

“Tijekom proteklih deset godina, ECDL Fondacija i Hrvatski informatički zbor kao naši partneri u provedbi ECDL edukacije u Hrvatskoj, prepoznali su napore i trud koji je Algebra uložila u to da ECDL u Hrvatskoj postane standardiziran, priznat ispit kojim se dokazuje jedna od ključnih kompetencija – digitalna pismenost”, rekao je Mislav Balković, član uprave Algebre, nakon primanja priznanja. “Investicija koju je Algebra imala u ovu vrstu edukacije i provođenje ECDL programa uistinu je značajna, tim više što su za potrebe provođenja ECDL seminara i ispita pripremljeni originalni materijali i knjige na hrvatskom jeziku, u potpunosti usklađeni s ECDL programom. Posebno smo zadovoljni što smo u proteklih deset godina imali priliku razvijati i vrlo kompleksnu platformu za automatizirano testiranje, u koju smo ugradili veliko iskustvo i znanje iz prakse, a koja je u potpunosti proizvod domaćeg razvojnog tima. Ovaj sustav danas se koristi u nekoliko država i ima značajan izvozni potencijal za razne primjene, od ECDL testiranja, preko vozačkih ispita do polaganja stručnih ili čak nacionalnih ispita”, naglasio je Balković.

Nagrada Algebri za doprinos u razvoju informatičke pismenosti dodijeljena je u sklopu regionalne ECDL konferencije koja je okupila nacionalne nositelje ECDL licenci iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a koja se ovih dana održavala u Zagrebu.

Algebra dobila priznanje za doprinos edukaciji i promociji informatičke pismenosti

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.