Algebra: besplatno polaganje Microsoft certifikata za učenike srednjih škola i gimnazija

Fotografija članka: Algebra: besplatno polaganje Microsoft certifikata za učenike srednjih škola i gimnazija

Za sva tri certifikacijska ispita koja će biti ponuđena zainteresiranima osigurane su i besplatne pripreme za polaganje istih koje je moguće pohađati u učionicama Visokog učilišta Algebra ili putem on-line prijenosa.

Oglas

S ciljem promicanja inženjerskih karijera i međunarodne certifikacije Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo, u suradnji s Microsoftom, najavilo je na 17. Smotri Sveučilišta u Zagrebu akciju besplatnog polaganja Microsoftovih IT certifikata za učenike i učenice.

Čak 500 učenica i učenika viših razreda srednjih škola u Hrvatskoj ponovno imaju priliku steći Microsoftov certifikat – potpuno besplatno. “Moj prvi Microsoft certifikat” besplatna je akcija certifikacije za učenike i učenice srednjih škola koju provodi Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo u suradnji s Microsoftom Hrvatska s ciljem promicanja inženjerskih karijera i stjecanja međunarodno priznatih IT certifikata.

Microsoftovi certifikati industrijski su standard u IT svijetu, a učenicima i učenicama srednjih škola kroz ovu akciju pruža se prilika da već i prije upisa na studij steknu svoj prvi, međunarodno priznati certifikat kojim će dokazati informatičke vještine. Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo ponudit će tri certifikacijska ispita – “Software Development Fundamentals” za one koji su skloni programiranju i razvoju softvera te žele u budućnosti biti razvojni inženjeri ili inženjerke, “Windows Operating System Fundamentals” za one sklone poslužiteljskim tehnologijama i IT sigurnosti te “Networking Fundamentals” za one koji svoju karijeru vide u mrežnim tehnologijama. Radi se o ispitima koji su jednaki u cijelom svijetu te vrlo često predstavljaju temelj stjecanja daljnjih informatičkih certifikata.

Svaki od ovih certifikacijskih ispita moći će se polagati u jednom od četiri termina koji će biti na raspolaganju tijekom druge polovice prosinca. Potpuni raspored polaganja pojedinih ispita dostupan je na web stranici , a zainteresirani učenici i učenice mogu se upoznati s programom MTA (Microsoft Technology Associate) certificiranja putem snimke predavanja o važnosti certifikacije također dostupne na spomenutoj stranici.

“S obzirom da zbog brze promjene u tehnologijama diploma ili svjedodžba više nisu same po sebi dovoljne, Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo još je prije pet godina uvrstila u svoj studijski program i sustav obaveznog certificiranja studenata. Danas poslodavci sve više zahtijevaju stručne, industrijski potvrđene certifikate i vrlo je važno da se učenici i učenice već u srednjoj školi susretnu s njima prilagođenim industrijskim certifikacijskim ispitima kao što je Microsoft Technology Associate. U želji da učenike i učenice motiviramo te im pomognemo u prvim i možda najtežim koracima ka stjecanju certifikata, u suradnji s Microsoft Hrvatska, pokrenuli smo ovu besplatnu akciju za čak 500 učenika i učenica iz srednjih škola diljem Hrvatske. Svaki od ponuđenih certifikata pravi je izbor za početak uspješne IT karijere i predstavlja prvi korak prema uspješnoj karijeri za mnoge IT profesionalce i profesionalke”, naglasio je Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo.

Tijekom akcije za sve zainteresirane učenike i učenice osigurane su i besplatne pripreme za polaganje certifikacijskog ispita te probno predtestiranje putem interneta, koje je preduvjet za izlazak na certifikacijski ispit. Besplatne pripreme moguće je pohađati u učionicama Visokog učilišta Algebra u Zagrebu prema rasporedu koji je dostupan na poveznici ili praćenjem predavanja putem on-line prijenosa.

Akcija “Moj prvi Microsoftov certifikat” Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo prvi puta se održala u proljeće 2012. u sklopu prvog hrvatskog e-Skills tjedna koji je dio istoimene europske inicijative, a u njoj je svoj prvi certifikat steklo 160 učenika.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.