Alfa Opera 10.6 nadmašila sve konkurente na testu

Fotografija članka: Alfa Opera 10.6 nadmašila sve konkurente na  testu

Opera 10.6 priprema pravo iznenađenje za korisnike ako ništa neće omesti planove. Nadamo se da neće.  Nova inačica Opera će biti odmah dostupna za sve platforme, uključujući Windows, Mac OS X i Unix / Linux.  Za alfa inačicu primjetan je dobitak u brzini čak pri radu u kojem tehnologije naširoko koriste JavaScript, DOM i CSS.

 

Uz rekordnu brzinu, preglednik Opera 10.6 dobiva obnovljeno korisničko sučelje. Konkretno, promjena pogleda za Speed Dial facelift  (brzo biranje), veliki crveni gumb «O» sada ima natpis Menu (izbornik) za bolju vizualnu percepciju, a umjesto teško čitanih sličica za interne kartice sada su na raspolaganju ikone. Kartica hover pregled također je dobila facelift. Obnovljen je i mehanizam za pregled stranica.

Treba napomenuti da je za Windows 7 isključen po defaultu pregled svih otvorenih kartica iz činjenice da je velik broj kartica neugodan za neke korisnike. Ova značajka se opet  može omogućiti  u poglavlju  Preferences dialog.  Za Mac OS X okruženje važna inovacija je što su programeri očistili maksimalnu moguću količinu koda napisanog posebno za Carbon.  Oni dijelovi Carbon koda koji dinamički učitavaju su ostali, što je pozitivno utjecalo na brzinu.  Mac korisnici bi trebali zapamtiti da Java apleti se mogu izvoditi u pregledniku za Mac OS 10.5 i 10.6 tek kada instalirate najnoviju  Java obnovu.  Za Mac OS 10.4, Java tehnologija uopće nije podržana. 
Za korisnike Unix i sličnih platformi vijest je da će 10.60 doći sa svim novim značajkama, a ne kao u inačici 10.5 vrlo malim dijelom.

U trenutnoj alfa inačici ima poznatih problema, uključujući i netočna skaliranja zaglavlja ikona tijekom pregleda kartice, problema sa web-fontove za Mac i Unix. Programeri rade na uklanjanju ovih problema. 

Preuzmite Alfa 10.6 preglednika za , , i sami pokrenite test brzine preko servisa.

 

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.