Alergo Alert – alergični ste na nešto? Sve informacije i na aplikaciji!

Fotografija članka: Alergo Alert – alergični ste na nešto? Sve informacije i na aplikaciji!

Proljeće je vrijeme kada zbog bujanja i cvjetanja prirode su posebno izraženi alergijski simptomi. Popravite svoje zdravstveno stanje pomoću Alergo Alert aplikacije.

Oglas

Navodno je svaki drugi stanovnik alergičan na “nešto”. Upravo vam Alergo Alert aplikacija može pomoći u ažurnom praćenju prisutnosti alergena u zraku oko vas, kao i vođenje evidencije o vlastitim alergijskim tegobama. Važno vam je važe zdravlje, zar ne?

S obzirom da se alergijske bolesti ubrajaju među najrasprostranjenije bolesti današnjice, a uz to predstavljaju i sve značajniji javnozdravstveni problem, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji s partnerima razvio je inovativnu aplikaciju namijenjenu oboljelima od alergije. Aplikacija Alergo Alert omogućit će ažurno praćenje dnevnog stanja alergena prisutnih u zraku, a uz informacije o trenutnom stanju korisnicima će biti dostupna i prognoza za  nadolazeće dane.

Alergo Alert je kao aplikacija besplatno dostupan svim korisnicima pametnih telefona s iOS i Android operativnim sustavima. Aplikacija je jednostavna za korištenje te omogućuje visok stupanj personalizacije, čime je zajamčeno još bogatije i potpunije korisničko iskustvo, a jednostavnom razumijevanju dobivenih rezultata pridonosi primjena color koda za nisku, umjerenu i visoku koncentraciju alergena te jedinstvena Alergo Alert vrijednosna skala. Za sada su korisnicima dostupni podaci za područje Zagreba, ali već se planira postepeno proširenje na druge gradove u Hrvatskoj.

Personalizacija aplikacije znači da će korisnici dobivene informacije moći koristiti na način koji ponajviše pogoduje praćenju njihova osobnog stanja, ali i preventivnom djelovanju u svrhu unaprjeđenja vlastitog zdravlja. Izradom korisničkog računa ili povezivanjem s osobnim Facebook profilom korisnici Alergo Alerta dobivat će obavijesti o biljkama čija im pelud uzrokuje najveće zdravstvene probleme. Uz to će im biti dostupna i usluga vođenja osobnog dnevnika, odnosno unošenje i pohranjivanje podataka o tome kako se koji dan osjećaju te njihova usporedba s aktualnom i periodičkom prisutnosti pojedinog alergena. Prikupljeni podaci mogu ukazati na to kako se korisnici aplikacije osjećaju s obzirom na smanjenu ili pojačanu koncentraciju određenog alergena te će svoju praktičnu primjenu zasigurno naći i prilikom konzultacija s liječnicima.

Registrirani će korisnici također moći jedne druge upozoravati na prisutnosti određenih alergena u zraku, odnosno moći će prijavljivati točne lokacije na kojoj se alergene biljke nalaze. Ova mogućnost svoju praktičnu primjenu nalazi i u suzbijanju ambrozije, jednog od najsnažnijih alergena, jer je korisnicima omogućeno fotografiranje žarišnih lokacija i njihovo prijavljivanje nadležnim institucijama.

Alergo Alert - alergični ste na nešto? Sve informacije i na aplikaciji

„Pelud je najsnažniji prirodni aeroalergen i najčešći uzročnik alergijskih bolesti dišnog sustava, osobito u razvijenim zemljama, a ne smijemo zanemariti niti socioekonomske posljedice koje se očituju u povećanju troškova zdravstvene skrbi, gubitku produktivnosti i smanjenju kvalitete svakodnevnog života. Aplikacija Alergo Alert razvijena je s ciljem da se oboljelima od alergije olakša svakodnevni život, odnosno da im se omogući ažurno praćenje prisutnosti pojedinih alergena, ali i aktivno te preventivno djelovanje u svrhu suzbijanja određenih uzročnika alergija i poboljšanja vlastitog zdravstvenog stanja“, istaknula je dr. sc. Barbara Stjepanović, dipl. ing., voditeljica Laboratorija za aerobiologiju pri Odjelu za životni i radni okoliš Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Svake godine sve veći broj osoba u svijetu umire ili ima ozbiljne zdravstvene probleme uzrokovane zagađenjem zraka, kao što su primjerice astma, kronične opstruktivne bolesti pluća, ostale respiratorne bolesti, kardiovaskularne bolesti i karcinomi. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije oko 235 milijuna ljudi širom svijeta pati od astme koja može biti izazvana raznim faktorima, a između ostalog i alergenom peludi. Primjerice, alergijski rinitis jedan je od najčešćih kroničnih respiratornih bolesti koja pogađa gotovo 15% svjetske populacije.

Aplikaciju Alergo Alert moguće je besplatno preuzeti preko ovih linkova:

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.