Ako ne trčite, brzo trčite! Zamislite “tsunami” iza sebe, jako brzo trčite, još brže…

Racunalo.com foto

Pitao sam se što bih istakao kao najzaslužnije što sam u toj zaposlenoj, kreativnoj situaciji.


Mislim da je najzaslužnije to što sam promijenio desetak firmi i toliko radnih mjesta. Kad bi u nekoj firmi došao do stručnog vrha, napuštao bih i taj posao i tu firmu. Iz industrije željeza u Sisku sam dospio u industriju plastike u Split. Potom u telekomunikacije u Zagreb, pa u brodsku elektroniku širom svijeta. Iz pomorstva u privatnu školu i evo me u e-učenju.


To nisam znao, ali kad sad pogledam iza sebe, sve što sam napustio gotovo na vrhuncu, nestalo je. Kad bi se mojih 30 godina prikazalo jednim ubrzanim filmom ličilo bi na akcijski film u kojem glavni glumac trči, trči a iza njega svjetovi nestaju, zemlja se urušava.


Treba se hvatati novoga i stalno počinjati iz početka. To je formula u koju vjerujem. U 55 godini života sam ponovo na početku nečega novog. E-učenja. Nisam ni počeo, a mene već zanima što je sljedeće. Sljedeći početak. Kad bolje razmislim počeci su najslađi. Pa zašto ih onda ne imati puno u životu. A kraj samo jedan.


Meni ovakvu priču nije nikad nitko ispričao. Nije bar onda kad mi je bila potrebna. Vjerojatno je ne bih ni slušao. Nakon ovog teksta vi to za sebe ne možete reći. Ako ne trčite, trčite, brzo trčite, zamislite “tsunami” iza sebe, jako brzo trčite, još brže…


Ivica Kartelo
Prvi online učitelj u Hrvatskoj

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.