Air umbrella nevidljivi kišobran, još jedan uspješan Kickstarter projekt

Fotografija članka: Air umbrella nevidljivi kišobran, još jedan uspješan Kickstarter projekt

Vjerojatno ste čuli za ovaj “zračni” ili “nevidljivi” kišobran kojeg su njegovi autori nazvali Air umbrella. Zvuči prilično nevjerojatno, ali čitajte dalje, uvjerit ćemo vas kako stvar funkcionira.

Oglas

Za početak recimo kako je Air umbrella projekt koji je uspješno financiran na Kickstarteru. Istina, projekt je završio još prije mjesec i pol dana, no nama se upravo sada učinilo pravo vrijeme za objavu ove informacije, pošto će se za točno godinu dana, prije idućeg Božića, pojaviti prvi primjerci nevidljivog kišobrana – Air umbrella.

Zanimljivo je kako su autori ovog projekta tražili samo 10.000$, a prikupili su više od 10 puta više novca za razvoj, čak 102.240$. I, o čemu se zapravo radi? Kakav je to zračni kišobran koji rastjeruje kišu svugdje samo ne na vas?

Upravo je strujanje zraka iskorišteno za izradu ovog kišobrana. On se potiskuje iz donjeg dijela kišobrana i raspršuje u gornjem dijelu, iznad glave. Na videu ćete vidjeti i kako odbija i prilično jake mlazove, što zaista djeluje impresivno. Inače, projekt je idejno započeo još 2012. godine na Sveučilištu aeronautike i astronautike u Nanjingu. Kažu kako su ove zračne kišobrane testirali nebrojeno puta i na pravoj kiši i kako funkcionira besprijekorno.

Uglavnom, postojat će nekoliko varijanti , a koji će se razlikovati po veličini i jačini baterije, odnosno prostoru koji će pokrivati. Projekt je svakako zanimljiv, zato smo ga odlučili objaviti na našem portalu. Ništa, strpjet ćemo se još godinu dana do izlaska prvih primjeraka. Tko zna, možda koji dođe i do nas.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.