AeroMobil – leteći automobil koji ćete zaista moći kupiti već početkom 2018. godine!

Fotografija članka: AeroMobil – leteći automobil koji ćete zaista moći kupiti već početkom 2018. godine!

Premijerno će biti predstavljen od 20-23. travnja na auto salonu u Monacu. AeroMobil dolazi iz slovačke, a dokazuje kako tehnologija i auto-industrija itekako idu ruku pod ruku.

Oglas

Iza automobila koji ide i po cesti i po zraku stoji istoimena slovačka startup tvrtka AeroMobil, a koja će svoj zaista fantastičan leteći automobil predstaviti na Top Marques Show 2017 auto salonu u Monacu i to sutra, točnije 20. travnja.

Ono što je možda i zanimljivija informacija je kako se u tvrtki nadaju kako će prve isporuke AeroMobila biti realizirane već početkom iduće 2018. godine. Automobil pokreće hibridni pogon koji može, kako kažu, funkcionirati kao “potpuno integrirana letjelica kao i automobil s četiri kotača”. Portal je o ovom letećem automobilu pisao još 2014. godine, ali tada je bio još na nivou prototipa. Ipak, zanimljivo je pogledati video – kako leti :)

Što se tiče samih karakteristika, za sada one nisu službeno otkrivene, ali ako je suditi prema , vjerujemo kako su konačne karakteristike vrlo slične. AeroMobil 3.0 pokrećže 4-cilindrični Rotax 912 motor od 99 konja, a koji omogućuje brzine i do 200 km/h u zraku odnosno 160 km/h na zemlji.

Što se tiče potrošnje goriva, na cesti s jednom litrom goriva može napraviti 12,5 kilometara, dok će u zraku potrošiti oko 15 litara goriva na sat vremena. I sam domet s jednim rezervoarom je impresivan – 875 kilometara na cesti i 700 kilometara u zraku!

Dva su pitanja koja se sama nameću, a za koje za sada nema odgovora – kolika će biti cijena AeroMobila i koje ćete dozvole morati pribaviti kako biste mogli letjeti s njim. Što se tiče kupaca, ne sumnjamo kako je lista bogataša koji će si ga željeti priuštiti podugačka.

I treće pitanje – je li ovo početak novog načina prometovanja? Sjetite se, kada su se pojavili elektromobili, na njih se gledalo kao na naučnu fantastiku. Isto vrijedi i za pametne telefone, zar ne :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.