Advanced Technology Day – mobilnost, brza razmjena informacija, cloud

Fotografija članka: Advanced Technology Day – mobilnost, brza razmjena informacija, cloud

U Zagrebu je u organizaciji tvrtke Microsoft Hrvatska održan šesti Advanced Technology Day. Stručnjaci Microsofta i partnerskih tvrtki su kroz 14 predavanja prikazali brojne mogućnosti platforme za računalstvo u oblaku, kao i prednosti i dodanu vrijednost koju tvrtke mogu ostvariti migracijom poslovanja u taj model. Istovremeno, način i tempo poslovanja današnjice zahtijeva veliku mobilnost. Imajući to u vidu, velika je pozornost posvećena tome kako stvoriti nova korisnička iskustva, kroz novi operativni sustav „pametnih telefona“, Windows Phone 7.

U prvom skupu predavanja, Microsoftovi partneri predstavili su mogućnosti razvoja aplikacija i rješenja temeljenih na Windows Azure distribuiranom operativnom sustavu, te kako ju povezati sa rješenjima za pohranu (Azure Storage), bazama podataka „u oblaku“ (SQL Azure), te kako razviti fleksibilne internetske aplikacije korištenjem Azure AppFabrica.

– Računalstvo u oblacima je prije svega tehnološka inovacija i napredak, ali je istovremeno i inovacija u smislu novog načina poslovanja. Ono briše granice između razvijenih zemalja i onih u razvoju, budući da svim poduzetnicima, neovisno o tome bave li se informacijskim tehnologijama, proizvodnim djelatnostima ili uslugama, omogućava izravan pristup svim tržištima u svijetu gdje je računalnalstvo u oblaku dostupno. Računalstvo u oblaku omogućava korisnicima da uz smanjene troškove pokrenu poslovni poduhvat, ali i da u momentu kada im je to potrebno, imaju odmah na raspolaganju dodatne resurse – rekao je Tomislav Bronzin, MVP, izvršni direktor tvrtke Citus.

Drugi je niz predavanja bio posvećen korisničkom iskustvu, te odgovorio na pitanja kako izraditi aplikacije za servise na različitim uređajima, sa naglaskom na jedinstveno iskustvo korištenja, zahvaljujući razvojnim potencijalima internetskog preglednika. Prikazane su mogućnosti izrade poslovnih aplikacija korištenjem Microsoft Silverlighta, prednosti novog internetskog preglednika Internet Explorer 9, kao i geolokacijske usluge i pohrana podataka unutar samog preglednika korištenjem HTML5 standarda.

– Silverlight je na tržištu već tri godine, te je kroz četiri ozbiljne inačice sazrio u atraktivnu platformu koja objedinjuje prednosti desktop i web-aplikacija, uzimajući najbolje iz oba svijeta. Rješenja u Silverlightu već samom arhitekturom platforme rješavaju mnoge probleme koje su do sada mučile poslovne sustave, a od prije mjesec dana, objavom sustava Windows Phone 7, razvijatelji u Silverlightu svoje znanje mogu iskoristiti i na mobilnim uređajima, prvima u nizu iz svijeta potrošačke elektronike na kojima će razvijati aplikacije korištenjem te platforme – istakao je Domagoj Pavlešić, Microsoft MVP za Silverlight, iz tvrtke dizzy.hr.

Drugi je skup predavanja zaključen prikazom specifičnosti nove platforme za mobilne telefone, Windows Phone 7, te što ona znači za razvoj raznolikih aplikacija, zahvaljujući bogatoj funkcionalnosti i atraktivnosti.

– Microsoft i ovom konferencijom pokazuje predanost tijesnoj suradnji s razvojnim inženjerima. Inovacije u tehnologiji, kao što je računalstvo u oblaku, u narednim će godinama zahvaljujući angažmanu i kreativnosti developera tek pokazati svoj puni potencijal, u čemu ćemo ih apsolutno podržati svim raspoloživim resursima i znanjem – zaključio je Tomislav Tipurić, Technology Specialist u tvrtki Microsoft Hrvatska.

Za podrobnije informacije o šestom danu naprednih tehnologija i održanim predavanjima, posjetite web-stranice .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.