Adata XPG SX7000 novi SSD uređaj sa sabirnicom PCI Express 3.0 x4 M.2 2280

Fotografija članka: Adata XPG SX7000 novi SSD uređaj sa sabirnicom PCI Express 3.0 x4 M.2 2280

Kažu kako novi Adata XPG SX7000 nudi odlične performanse i mogućnost pohrane u malim dimenzijama, u prvom redu za igrače i entuzijaste.

Oglas

Kompanija Adata Technology je predstavila SSD uređaj, model Adata XPG SX7000, kao dio svoje igraće robne marke XPG u usponu, a prati specifikaciju M.2 2280 te se sastoji od pomno odabranih 3D TLC NAND flash modula uparenih sa SMI kontrolerom. SSD uređaj SX7000 se s matičnom pločom spaja putem PCI Express 3.0 x4 sučelja i usklađen je sa specifikacijom NVMe 1.2 kako bi ponudio brzinu čitanja od 1800 MB/s, pisanja od 850 MB/s te 130K/140K ulazno-izlaznih operacija u sekundi. SX7000 je dostupan u kapacitetima 128 GB, 256 GB, 512 GB i 1 TB, pa maksimalno iskorištava prilagodljivost tehnologije 3D NAND kako bi korisnicima ponudio veći izbor na temelju dostupnog budžeta i potreba.

Kao i nedavno predstavljeni XPG SX8000, i Adata XPG SX7000 se povezuje sa stolnim i prijenosnim računalima putem niskoprofilnih konektora koji slijede specifikaciju M.2 2280 i šalje podatke putem četverostazne sabirnice PCI Express 3.0. Koristi 3D TLC NAND koji je pomno izabran u skladu sa standardima tvrtke ADATA. To čini SX7000 pristupačnijim prvim M.2 SSD uređajem za većinu korisnika u usporedbi s modelom SX8000, koji koristi premium 3D MLC NAND. Uz NVMe 1.2 SX7000 predstavlja značajnu nadogradnju u usporedbi sa SATA SSD-ovima, a posebno tvrdim diskovima. Brzine čitanja dosežu 1800 MB/s dok performanse čitanja iznose 850 MB/s. To je otprilike deset puta brže od performansi tvrdih diskova i vrlo je dobro u usporedbi s performansama čitanja i pisanja od 500 MB/s SATA SSD-ova. Ovaj SSD uređaj nudi i najmanje 40 % više ulazno-izlaznih operacija u sekundi od SATA SSD-ova. SX7000 savršen je kao prvi SSD odabir za pogon za brzo pokretanje/instalaciju operacijskog sustava jer kašnjenja u pokretanju smanjuje na tek nekoliko sekundi. Kao pogon za pohranu nudi znatno kraća vremena učitavanja u igrama i drugim primjenama.

Sve prednosti 3D NAND-a u niskoprofilnom i učinkovitom pogonu

SSD-ovi usklađeni sa specifikacijom M.2 ne nadmašuju SATA pogone samo u performansama, nego su i znatno više energetski učinkoviti i zauzimaju manje prostora na radnom stolu. Kad se radi o prijenosnicima, nude prednost manje potrošnje baterije i time dugotrajnije korištenje bez izvora energije. 3D NAND koji ADATA koristi u SSD-ovima SX7000 pouzdaniji je, bržih performansi i dugotrajniji od 2D NAND-a. SX7000 ima strogo provjerenu i rigorozno testiranu brojku prosječnog vremena između kvarova od 2 milijuna sati, što je 25 % više od pogona s 2D NAND-om.

Kompletan paket značajki za poboljšanje performansi

SX7000 korisnicima nudi iste prednosti ADATA-inog dizajna programske podrške kakvu ima SX8000. SLC predmemoriranje omogućuje mu ulazak u način rada s pseudo jednorazinskim ćelijama (pSLC) radi konstantne brzine tijekom protoka velike količine podataka. Međuspremnik DRAM predmemorije dodatno pomaže održavati stalan protok, dok LDPC ECC (korekcija pogrešaka uz provjeru pariteta niske gustoće) sprječava oštećenje podataka, a značajka oblikovanja podataka jednolično raspodjeljuje zadatke između ćelija flash memorije da bi spriječila preuranjeno trošenje. Taj sveobuhvatan paket značajki i unaprjeđenja performansi prati petogodišnje jamstvo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.