Adata XPG SPECTRIX D40 – svjetleća RGB DDR4 radna memorija

Fotografija članka: Adata XPG SPECTRIX D40 – svjetleća RGB DDR4 radna memorija

Programibilno osvjetljenje, takt veći od 4000 MHz i optimizacija za Intel X299 za igrače, nova će Adata XPG SPECTRIX D40 odlično izgledati u prozirnim kućištima.

Oglas

Nova Adata XPG SPECTRIX D40 DDR4 memorija ima jedan zgodan novitet, a to je varijabilno i programibilno RGB osvjetljenje. Utemeljen na izvrsno prodavanim DDR4 modulima XPG Dazzle, SPECTRIX D40 zamjenjuje jednobojne LED-ice višebojnim RGB-om. Isporučuje se s taktom od 2400 MHz do više od 4000 MHz, što je znatno brže od maksimalnih 3200 MHz kod modula Dazzle. Uz podršku za Intel XMP 2.0 i visokoučinkovito hlađenje, SPECTRIX D40 kombinira naprednu estetiku RGB-a sa sirovim performansama i mogućnostima overclockiranja kako bi privukao igrače entuzijaste, umjetnike u modifikaciji kućišta i natjecatelje u overclockiranju. SPECTRIX D40 kompatibilan je s platformom AMD AM4/Ryzen.

Pametno RGB osvjetljenje kompatibilno sa softverom ASUS AURA Sync

Moduli SPECTRIX D40 integriraju višebojni RGB rasvjetni element na pasivnom hladnjaku s unaprijed postavljenim ciklusom aktiviranim prema zadanim postavkama. No korisnici mogu, između drugih varijabli, kontrolirati slijed uključivanja svjetala i njihov intenzitet putem softverskih sučelja. Jedna od takvih aplikacija jest popularna ASUS AURA Sync koju podržavaju sve aktualne ASUS-ove matične ploče. SPECTRIX D40 ima kontroler koji je testiran za kompatibilnost sa softverom AURA Sync, omogućujući korisnicima ASUS-ovih matičnih ploča dubinsku kontrolu nad RGB efektima, uključujući uključivanje i isključivanje.

U svojoj punoj zrelosti DDR4 se nastavlja poboljšavati, a SPECTRIX D40 utjelovljuje želju za višim performansama. Moduli su dostupni tvornički overclockirani na takt veći od 4000 MHz, počevši od 2400 MHz. SPECTRIX D40 zadovoljava preduvjete kompatibilnosti s platformom Intel XMP 2.0 radi lakšeg i ekstremnijeg overclockiranja. S taktom 4000 MHz moduli su u praksi dvostruko brži od početnih DDR4 modula, što rezultira znatnim poboljšanjima performansi u primjeni – od igranja do benchmarkinga.

Optimizacija za Intel X299

Otkad se SPECTRIX D40 pojavio kao proizvod s vrha ponude, XPG tim u suradnji s Intelom nastojao je osigurati najbolje performanse na jednako vrhunskoj platformi X299. SPD (serial presence detect) postavke modula SPECTRIX D40 funkcionirat će s parametrima platforme Intel XMP 2.0 kako bi memorijski moduli takta podignutog na 2666 MHz ili više doista radili na deklariranim brzinama, za razliku od modula niže razine kvalitete koji se mogu downclockirati na 2400 MHz ili čak 2133 MHz zbog nedostatka podrške za XMP 2.0.

Moduli Adata XPG SPECTRIX D40 koriste pomno sortirane i testirane čipove te vrhunske robusne sklopove ADATA-ine proizvodnje s 10-slojnom tiskanom pločicom. Tiskane pločice sadrže 57 grama čistog bakra, dok su pasivni hladnjaci načinjeni od aluminijske slitine. Time je osigurana učinkovitost odvoda topline, a upravljanje potrošnjom energije kompenzira potrošnju RGB osvjetljenja kako bi performanse u svakom trenutku bile stabilne, čak i uz krajnje overclockiranje.

Više informacija možete saznati i na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.