Adata XPG SD700X – novi vanjski 3D NAND SSD do 1 TB

Fotografija članka: Adata XPG SD700X – novi vanjski 3D NAND SSD do 1 TB

Imati vanjski SSD disk koji je lako prenosiv, brz, velikog kapaciteta i koji je istovremeno robustan, vodootporan i otporan na prašinu, sve su to karakteristike koje se mogu pripisati novom Adata XPG SD700X vanjskom SSD disku.

Oglas

Novi i robusni Adata XPG SD700X vanjski SSD disk (XPG = Xtreme Performance Gear) je otporan na prašinu i vlagu u skladu s IP68 certifikatom (uranjanje u vodu do dubine 1,5 metara i na 60 minuta), kapaciteta je do 1 TB, a s obzirom na veliku brzinu prijenosa podataka idealan je i za gamere odnosno ljubitelje video igara. Isto tako, otporan je i na udarce prema američkim vojnim standardima (MIL-STD-810G 516.6), a dostupan je s 3D TLC NAND-om i kapacitetima od 256 GB, 512 GB i 1 TB.  Funkcionira prema principu plug n play putem sučelja USB 3.1 s uređajima sa sustavom Windows, Xboxom One, PS-om 4 i uređajima s Androidom radi trenutačnog pristupa dodatnom kapacitetu za pohranu. Uz performanse čitanja i pisanja od 440 MB/s on je više od četiri puta brži od bilo kojeg vanjskog tvrdog diska, što rezultira kraćim vremenima učitavanja igara i glatkijom igrom.

Adata XPG SD700X koristi isključivo na 3D NAND flash memoriju koja je trajnija i znatno brža od 2D NAND-a. Složeni flash omogućuje i veće gustoće (kapacitete) bez eksponencijalnog rasta troškova. Tako SD700X nudi 3D TLC NAND i do 1 TB prostora – što je dovoljno za desetak velikih igara za PC ili konzole u rasponu od 30 do 50 GB. Igrači se mogu odlučiti i za verzije od 256 GB i 512 GB.

Disk postiže brzinu čitanja i pisanja od 440 MB/s i održava maksimalne brzine zahvaljujući DRAM predmemoriji i SLC predmemoriranju, pa performansama lako nadmašuje čak i najbrže pogone s pokretnim dijelovima. U usporedbi s tvrdim diskovima (kao što su interni pogoni za pohranu koje koriste konzole), SD700X je najmanje četiri puta brži. Igrači će primijetiti da je vrijeme učitavanja igara barem 20 % kraće,a tu je i glatkiji streaming resursa u igrama, čime se postiže ugodnije iskustvo lišeno zastajkivanja. A za razliku od proširenja kapaciteta za pohranu u obliku vanjskih tvrdih diskova, Adata XPG SD700X je posve tih, hladan i znatno otporniji zahvaljujući tome što nema pokretnih dijelova.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.