Adata Ultimate SU800 SATA 6Gb/s novi 3D NAND SSD diskovi

Fotografija članka: Adata Ultimate SU800 SATA 6Gb/s novi 3D NAND SSD diskovi

Adata Technology je danas predstavila solid state disk (SSD) Adata Ultimate SU800 SATA 6Gb/s 3D NAND – dio šire ponude SSD-ova koji koriste napredni 3D NAND flash.

Oglas

Uvijek predvodeći inovacije i razvoj u svijetu SSD-ova, Adata se odlučila za prijelaz na 3D NAND u cijelom portfelju SSD-ova, od mainstream ponude za krajnje korisnike do modela za robusnu industrijsku primjenu namijenjenih najzahtjevnijim okruženjima. Ultimate SU800 model je iz srednjeg dijela ponude koji maksimalno iskorištava prednosti 3D NAND-a, ili složenog flasha, predstavljajući značajnu nadogradnju za postojeće korisnike 2D NAND SSD-ova i golem korak naprijed za korisnike običnih tvrdih diskova. Ultimate SU800 koji koristi NAND s ćelijama s izoliranim upravljačkim elektrodama (floating gate cells) i SMI kontroler visoke kvalitete dolazi u različitim kapacitetima: od 128 GB do 1 TB. On utjelovljuje 3D NAND generaciju pogona veće gustoće, poboljšanih performansi i povećane pouzdanosti u odnosu na 2D ili planarne NAND flash SSD-ove. Adata planira do rujna proširiti seriju Ultimate solid state diskova modelom SU900 s vrha ponude.

Ultimate SU800 s višeslojnim 3D NAND flashom nudi eksponencijalno veću gustoću prostora za pohranu u istom 2,5-inčnom obliku koji koriste aktualni SSD-ovi. Stoga dolazi u kapacitetima od 128 GB do 1 TB, nudeći tako kupcima veći izbor. Bilo da se koristi kao pogon za pokretanje OS-a ili na nekoj lokaciji za masovnu pohranu, Ultimate SU800 može zadovoljiti najrazličitije zahtjeve. Povećana gustoća pohrane čini 3D NAND flash SSD-ove i energetski učinkovitijim od 2D NAND flash pogona jer uz porast gustoće potrošnja energije ostaje ista. To je još izraženije u usporedbi pogona Ultimate SU800 s internim tvrdim diskovima veličine 2,5 inča: uštede u energiji dosežu 80 %, posebno uz podršku za DEVSLP (stanje mirovanja uređaja) način rada uz nisku potrošnju energije. Ultimate SU800 stane u ultraprijenosna računala, standardna prijenosna i stolna računala jer je tanak svega 7 mm i dolazi s 2,5-milimetarskim prilagodnikom. Njegov rad uz nisku potrošnju energije pomaže produljiti trajanje baterije prijenosnih PC-ja više nego što je to slučaj s aktualnim SSD-ovima.

Opipljivo poboljšanje performansi

Ultimate SU800 korisnicima nudi prednosti dosljednijih performansi kod modela raznih kapaciteta, što je još jedna prednost 3D NAND tehnologije. Pogonjeno SMI kontrolerom, čitanje doseže brzinu od 560 MB/s, a pisanje 520 MB/s, što predstavlja povećanje od oko 10 % u odnosu na 2D NAND flash modele koji koriste TLC čipove. Ultimate SU800 podržava SLC caching i DRAM cache međuspremnik, što omogućuje razna povećanja brzine na temelju težine zadatka i dostupnih sistemskih resursa.

Robusna pouzdanost – sada unaprijeđena

Zahvaljujući većoj gustoći, 3D NAND flash nudi veću redundantnost i pouzdanost u odnosu na planarni NAND flash. Ta tehnologija može podnijeti više ciklusa čitanja/pisanja, omogućujući pogonu Ultimate SU800 impresivan rezultat MTBF-a (mean time before failure, prosječno vrijeme do kvara) od 2 000 000 sati. To je povećanje od 25 % u odnosu na 2D NAND SSD-ove koji se u prosjeku kvare nakon 1 500 000 sati. Adata je u programsku podršku za Ultimate SU800 implementirao LDPC (low density parity check) kod za ispravljanje pogrešaka, oblikovanje podataka, pa čak i RAID modul da bi osigurao najbolju moguću trajnost. U kombinaciji s beskompromisno kvalitetnom ADATA-inom konstrukcijom, sortiranjem i testiranjem dijelova, Ultimate SU800 nudi provjerenu kvalitetu koju potvrđuje trogodišnjim jamstvom.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.