Adata SD600 brzi 3D NAND SSD vanjski disk odličan za one u pokretu

Fotografija članka: Adata SD600 brzi 3D NAND SSD vanjski disk odličan za one u pokretu

Kompanija je najavila svoj novi 3D NAND SSD, model Adata SD600, a koji se ističe lijepim dizajnom, vrlo malim dimenzijama i velikim kapacitetom.

Oglas

Novi vanjski Adata SD600 SSD disk dolazi u svojim izvedbama od 256 GB i 512 GB koristi visokokvalitetni 3D TLC NAND. Taj pogon postiže brzinu čitanja od 440MB/s i pisanja 430MB/s čime lako nadmašuje vanjske tvrde diskove. Masa mu iznosi svega 90 g, pa je praktično prenosiv i funkcionira bez prethodne instalacije upravljačkih programa na PC-jima sa sustavom Windows, konzolama Xbox One i PS4 te uređajima s Androidom. SD600 dostupan je u posve crnoj i crveno-crnoj boji, a njegov je sportski dizajn izveden od materijala otpornih na udarce, pa je prikladan za korisnike s aktivnim stilom života.

U skladu sa sportskim izgledom, Adata SD600 nudi brzinu čitanja od 440 MB/s i pisanja od 430 MB/s. Čak i u najboljim okolnostima interni i vanjski mehanički tvrdi diskovi ne mogu pratiti takve performanse. SD600 je otprilike četiri puta brži od pogona s pokretnim dijelovima, postiže kraća vremena učitavanja, što pak rezultira glatkijom izvedbom igara i aplikacija uvijek kad je ključan brz streaming sadržaja.

U pogonu Adata SD600 nalazi se 3D TLC NAND flash. ADATA i branša u cjelini prelazi na 3D/složenu memoriju jer ona nudi veću gustoću, pouzdanost i trajnost u usporedbi sa starijom 2D/planarnom memorijom. SD600 dolazi u kapacitetnim varijantama od 256 i 512 GB.

Zahvaljujući integraciji DRAM predmemorije i SLC predmemorije koje podržavaju visoke performanse SD600 ne usporava niti ubrzava tijekom velikih radnih opterećenja ili u slučaju pohrane i dohvaćanja velikih datoteka. SLC predmemorija posebno je zanimljiva jer omogućuje da dio kapaciteta pogona funkcionira u pSLC načinu rada (pseudo single-level cell, način rada lažne jednorazinske ćelije), što je vrlo korisno prilikom rukovanja operacijama visokog prioriteta.

Moderan i sportski Adata SD600 težak je svega 90 g, što je manje od polovice mase lakših vanjskih tvrdih diskova. Korisnici će ga lako moći smjestiti na razna mjesta – od džepova do ruksaka – a da im ne smeta niti ih opterećuje. Adata SD600 se povezuje s drugim uređajima putem sučelja USB 3.1 i posve je kompatibilan sa stolnim i prijenosnim računalima sa sustavom Windows, konzolama Xbox One i PS4 te uređajima s Androidom bez instalacije upravljačkog programa. Načinjen je od materijala otpornih na udarce kako bi se dodala razina zaštite u slučajevima ispuštanja, padova ili udaraca kakvi su česti u korisnika s aktivnim stilom života.

Više o Adata SD600 brzom 3D NAND SSD vanjskom disku potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.