Adacta: predstavljena nova inačice Navisiona (Microsoft Dynamics NAV 2013)

Fotografija članka: Adacta: predstavljena nova inačice Navisiona (Microsoft Dynamics NAV 2013)

Zagrebački Esplanade hotel bio je danas domaćin poslovne konferencije na kojoj je između ostalog predstavljen i novi Microsoft Dynamics NAV 2013 – Navision.

Oglas

Osim IT dijela i upoznavanja s Navisionom, odrađen je i onaj poslovni ili bolje rečeno više zakonski orijentirani dio, Naime, i sami znate da Hrvatska iduće godine ulazi u Europsku uniju, tako da je bilo riječi o popratnim zakonskim promjenama koje nas očekuju, pa tako i na poslovnom području.

Ono što bi posebno posjetitelje Racunalo.com portala moglo interesirati je podatak koji je iznio Zoran Šegić iz Microsofta Hrvatska. Kliko je jaka korisnička zajednica Navisiona govore i podaci da Microsoft Dynamics NAV u raznim inačicama koristi čak 500 tvrtki u Hrvatskoj, odnosno svakodnevno ga koristi 4.200 zaposlenika. Ako pogledamo na globalno svjetsko tržišta, Dynamics NAV koristi oko 87.000 kompanija širom svijeta, odnosno 1.350.000 korisnika se svakodnevno služi NAV-om.

Tvrtka Adacta, kao službeni lokalizacijski partner Microsofta za regiju je jedan od prvih implementatora u svijetu koja je implementirala novu verziju Microsoft Dynamics NAV 2013 sustava, a završetak kompletne lokalizacije za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju očekuje se do kraja 2012. godine.

Microsoft Dynamics NAV 2013 donosi znatna tehnološka poboljšanja i novu arhitekturu sustava, ujedno je i prva verzija koja korisnicima omogućuje punu funkcionalnost i rad kroz Internet preglednik, a uz to sadrži i SharePoint klijent. Ugrađen je i set novih poslovnih funkcionalnosti s naglaskom na upravljanje novčanim tijekom, naprednih funkcionalnosti praćenja troškova i proizvodnje, ugrađenu podršku za upravljanje dokumentima (Document Management), a znatno su unaprjeđene i opcije izvještavanja. Nove mogućnosti sučelja za prihvat i izmjenu podataka s drugim sustavima omogućuju znatnu uštedu vremena potrebnog za implementaciju. Izradu lokalizacije nove verzije integriranog poslovno-informacijskog rješenja NAV 2013 Microsoft je prepustio partnerima, čime će znatno smanjiti time-to-market i omogućiti puno veću ažurnost i fleksibilnost.

Adacta, jedina tvrtka u Hrvatskoj koja posjeduje Microsoft Gold ERP kompetenciju s tržišnim udjelom većim od 60 posto, vodeći je Microsoft Partner za Microsoft Dynamics rješenja u Hrvatskoj i regiji. Uz novu verziju Navisiona predstavljeni su i noviteti u području najavljenih izmjena zakonske regulative, koje se očekuju ulaskom Hrvatske u EU, poslovno rješenje za napredne analize i izvještavanje QlikView te Microsoftova uzdanica na području CRM rješenja, Microsoft Dynamics CRM.

„ Sustavom Microsoft Dynamics NAV 2013 korisnicima nudimo niz unaprjeđenja, osmišljenih kako bi omogućili bolji uvid u poslovanje i potaknuli rast. Poboljšani upiti i grafički prikazi upotpunjuju pristup podacima te njihovu analizu i prezentaciju, čime više korisnika može dobiti detaljan uvid u poslovanje i procese koji pokreću tvrtku. Naš je konačni cilj bio korisnicima pružiti veću preglednost i kontrolu, mogućnost predviđanja promjena te istovremeno omogućiti optimizaciju investicija u IT i ubrzati vrijeme implementacije korištenjem fleksibilnog rješenja koje je lako i brzo naučiti koristiti “, rekao je Zoran Šegić, voditelj odjela poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.

Direktor Adacta Hrvatska, Krešimir Mlinarić, nadodao je: „Ponosan sam što je upravo Adacta bila jedan od prvih implementatora u svijetu koja je implementirala novu verziju Navisiona, samo 15 dana nakon njenog izlaska, a vjerujem da će prve reakcije korisnika, kada krajem godine završimo kompletnu lokalizaciju, potvrditi da imaju najbolji lokalizacijski paket ikad“,  te je nadodao kako novi sustav u sebi sadrži velik broj funkcionalnosti koje su korisnici tražili i koje korisnicima donose konkurentnu prednost u poslovanju. „Ako uzmemo u obzir novi NAV, ali i posljednju verziju AX rješenja za segment enterprise korisnika, mislim da je Microsoft napravio izvrstan posao i podigao ljestvicu očekivanja koju će konkurenti vrlo teško pratiti.“

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.