Adacta pojačava suradnju s osječkim Sveučilištem Josip Juraj Strossmayer

Fotografija članka: Adacta pojačava suradnju s osječkim Sveučilištem Josip Juraj Strossmayer

Cilj ove zanimljive suradnje je omogućiti studentima praksu i radno iskustvo i prije završetka fakulteta te početak uspješne karijere. Interes studenata je vrlo velik.

Oglas

Rezultat suradnje bit će vidljiv već ovog ljeta, kada će četvero studenata koji studiraju na Zavodu za matematiku u Osijeku, svoje znanje moći proširiti kroz praksu u Adactinim uredima u Zagrebu i Osijeku.

Studentska praksa logična je posljedica intenzivne suradnje tvrtke Adacta i Zavoda za matematiku koja je nedavno proširena i angažmanom Krešimira Mlinarića kao stručnog suradnika za unaprjeđenje kurikuluma na Odjelu za matematiku u sklopu diplomskog studija Matematika i računarstvo.

Ovogodišnja uspješna suradnja obilježena je neformalnom proslavom u dvorištu Zavoda za matematiku na kojoj se okupilo stotinjak studenata, a koju je povodom završetka akademske godine organizirala Adacta. Uz DJ-a i specijalitete s roštilja, studenti su iz prve ruke mogli razmijeniti iskustva i u opuštenoj atmosferi porazgovarati sa zaposlenicima Adacte, a po završetku druženje je nastavljeno dobrom zabavom u osječkoj Tvrđi.

Adacta je uvijek u potrazi za novim i stručnim zaposlenicima. Kako na tržištu kronično nedostaje obrazovanih i stručnih informatičara, odlučili smo se fokusirati na suradnju sa Sveučilištem Josip Juraj Strossmayer kako bismo studentima pokazali što ih očekuje kad zakorače na tržište rada, ali i usmjerili ih na razvoj vještina koje su danas neophodne u našoj industriji.

– Krešimir Mlinarić, generalni menadžer u Adacti

Studenti su oduševljeno prihvatili takvo neformalno druženje, tim više što je bilo organizirano prije ispitnih rokova.

Prema izjavama samih studenata tijekom i nakon druženja, događaj je ispunio i premašio očekivanja, a Adactu predstavio kao izrazito zanimljivog potencijalnog poslodavca koji, osim mogućnosti rada na međunarodnim projektima s eminentnim klijentima, nudi pogodnost koju nemaju globalne IT tvrtke, a to je mogućnost rada u blizini doma, u osječkom uredu.

Ovo druženje sa studentima i ljetna praksa koju smo im osigurali samo je početak intenzivnije suradnje sa Sveučilištem i Zavodom za matematiku, a nadamo se da će u budućnosti biti još prigoda za razmjenu iskustava i mišljenja sa studentima te da ćemo ovaj model suradnje uspješno proširiti i na druge fakultete.

– Krešimir Mlinarić, generalni menadžer u Adacti

Podsjetimo, tvrtka Adacta svoj je ured u Osijeku otvorila prije gotovo dvije godine u sklopu širenja poslovanja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.