Adacta akvizirala SRC.HR i otvorila ured u Moskvi

Fotografija članka: Adacta akvizirala SRC.HR i otvorila ured u Moskvi

Obilježavajući 15 godina rada u Hrvatskoj Adacta nastavlja sa širenjem. Uz akviziciju domaće tvrtke SRC.HR, tvrtka se otvorila i novi ured u Moskvi.

Oglas

Tvrtka Adacta je održala je tradicionalno druženje s novinarima na kojem je predstavila dosadašnje poslovne uspjehe i najavila nova događanja. Među ostalim, istaknuli su kako Adacta ove godine obilježava 15 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj.

Novinarima je predstavio najznačajnije projekte te širenje tvrtke Adacta u ovoj godini, gdje treba istaknuti poslovno partnerstvo s tvrtkom SRC.HR. Adacta je u okviru dogovorene suradnje, od SRC.HR-a preuzela bazu projekata, intelektualno vlasništvo i druga prava vezana uz Microsoft Dynamics rješenja implementirana na hrvatskom i međunarodnom tržištu, kao i dio djelatnika koji su svoju karijeru tako nastavili u Adacti što će osigurati kontinuitet kvalitetnog pružanja usluga.

Adacta je također povećala udio u Business Intelligence (BI) segmentu poslovanja te prodaju CRM rješenja za 150%. Također proširili su postojeću CRM vertikalu za upravljanje infrastrukturnom imovinom s novim specijaliziranim rešenjem na platformi Microsoft Dynamics CRM za podršku procesa prodaje energenata kućanstvima i poslovnim korisnicima, koju će zajedno sa partnerom Ferranti Adactini stručnjaci početkom 11. mjeseca predstaviti i na European Utility Week u Beču, s naglaskom na dodatnu specijalizaciju za segment energetike.

Također, dogovorena je suradnja sa servisom Moj-eRačun kao vodećom platformom u Hrvatskoj za elektroničku razmjenu podataka, te je razvijena integracija između Microsoft Dynamics NAV i eRačuna koja omogućuje elektronsku razmjenu ulaznih/izlaznih računa s kupcima i dobavljačima, neovisno o poslovno-informacijskom sustavu (ERP sustavu) koji koriste. Razvijeno rješenje je modularno i omogućuje dopune na različite razine interakcije i formate izmjene dokumenata.

Adacta je u proteklih 15 godina izrasla u vodeću tvrtku za implementaciju i održavanje Microsoft Dynamics rješenja u Hrvatskoj i regiji, otvorili smo podružnicu u Osijeku i preselili se u veće prostore u Zagrebu. Trend porasta se nastavio i u ovoj godini, a povećao se i broj zaposlenika. Ostvarili smo značajan uspjeh u energetskom sektoru što je poticaj za još veći angažman u budućnosti i još ambicioznije planove.
– Krešimir Mlinarić, direktor Adacte

Najavljena su dva značajnija događaja do kraja godine na kojima će Adacta predstaviti svoja poslovna rješenja. Tako će se sredinom studenog u Zagrebu održati „CRM for banking“, događaj namijenjen prije svega postojećim i budućim klijentima iz financijske industrije, a na kojem će biti predstavljena Adactina rješenja za bankarstvo i financije. Također, tu je i već tradicionalni Adactin godišnji susret na kojem će se prezentirati postojeća rješenja, ali i najaviti izlazak nove verzije Navisiona (NAV 2016).

Što se tiče širenja Adacte na razini grupe, pohvalili su se novim uredom u Moskvi kojim Adacta jača svoje prisustvo u Rusija. U planu je otvaranje novih podružnica i u drugim zemljama, što bi Adacti omogućilo još bolje pozicioniranje kao vodeće regionalne tvrtke za razvoj i uvođenje poslovno informacijskih rješenja, poslovno savjetovanje te upravljanje u uvođenju promjena u poduzećima u srednjoj i istočnoj Europi.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.